Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 24. ožujka 2012.

Mašnice sa tunjevinom


Sastojci:

4 konzerve tunjevine
2 srednje glavice crvenog luka
1 pakovanje ( 500 ml ) pasirane rajčice + koncentrat rajčice
majčina dušica
timjan
šećer
sol i papar



Postupak: 

Na ulju blago zažutite crveni luk. Tunjevinu ocijedite od ulja, te ju pirjajte oko 5 min na laganoj vatri.
 Dodajte koncentrat i pasiranu rajčicu i pirjajte oko 10-15 min uz povremeno miješanja. Dodajte malo šećera ( da umak ne bude prekiseo), sol, papar, majčinu dušicu i timjan, te ostavite da prokuha oko 5 min. Ukoliko Vam je umak rijedak možete ga zgusniti sa čajnom žlica brašna ili gustina i vode ili krušnih mrvica. Uz to skuhajte tjesteninu i poslužite je uz umak.

Bon Appétit



Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.