Translate

Quiche s porilukom

by - ožujka 25, 2012




 Sastojci:

Za tijesto:
300 g pšeničnog brašna
120 g maslaca
1 jaje
1- 2 čajne žlice kiselog vrhnja
sol

Za nadjev:

500-600 g svježeg poriluka
1 kiselo vrhnje
2 jaja
sol
papar i Vegeta

Postupak: 

U prosijano brašno dodajte margarin ili maslac narezan na listiće,te dobro umijesite da dobijete komapktnu smjesu  . Dodajte razmućeno jaje, vrhnje i malo soli te tijesto brzo izradite. Napravite "loptu" od njega te ga  stavite u hladnjak neka odstoji sat i pol vremena.Poriluk očistite, dobro operite te razrežite po dužini i kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi. Poriluk ocijedite, narežite ga na kolutiće , a dio poriluka možete narezati kako želite jer će Vam on biti kao dekoracija. Ohlađeno tijesto razvaljajte i položite ga  okrugli plitki pleh ili vatrostalnu posudu. Pažljivo tijestom obložite i rub posude. Tijesto izbodite vilicom i ostavite ga neka miruje 30-ak minuta. Po tijestu rasporedite poriluk. Jaja, vrhnje, papar i Vegetu zajedno razmutite i prelijte preko poriluka. Ukrasite po površini štapićima poriluka koje ste prethodno izrezali i stavite u prethodnu zagrijanu  pećnicu na 200C te pecite oko 40-tak minuta.


Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja