Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 25. ožujka 2012.

Quiche s porilukom




 Sastojci:

Za tijesto:
300 g pšeničnog brašna
120 g maslaca
1 jaje
1- 2 čajne žlice kiselog vrhnja
sol

Za nadjev:

500-600 g svježeg poriluka
1 kiselo vrhnje
2 jaja
sol
papar i Vegeta

Postupak: 

U prosijano brašno dodajte margarin ili maslac narezan na listiće,te dobro umijesite da dobijete komapktnu smjesu  . Dodajte razmućeno jaje, vrhnje i malo soli te tijesto brzo izradite. Napravite "loptu" od njega te ga  stavite u hladnjak neka odstoji sat i pol vremena.Poriluk očistite, dobro operite te razrežite po dužini i kratko prokuhajte u kipućoj slanoj vodi. Poriluk ocijedite, narežite ga na kolutiće , a dio poriluka možete narezati kako želite jer će Vam on biti kao dekoracija. Ohlađeno tijesto razvaljajte i položite ga  okrugli plitki pleh ili vatrostalnu posudu. Pažljivo tijestom obložite i rub posude. Tijesto izbodite vilicom i ostavite ga neka miruje 30-ak minuta. Po tijestu rasporedite poriluk. Jaja, vrhnje, papar i Vegetu zajedno razmutite i prelijte preko poriluka. Ukrasite po površini štapićima poriluka koje ste prethodno izrezali i stavite u prethodnu zagrijanu  pećnicu na 200C te pecite oko 40-tak minuta.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.