Translate

Ćevap u krumpirima

by - ožujka 28, 2012

Sočnije i ukusnije ćevape i krumpire nisam mogao bolje zamisliti od ovog recepta.


Sastojci:

1 kg mljevenog mesa ( pola svinjetina, pola junetina)
2 kg krumpira
4 kisela vrhnja
3 dl mlijeka
2 dl vode
sol, papar, Vegeta

Smjesa za ćevape:

( Nije originalan, preradio sam ga po svojem ukusu). U mljeveno meso dodajte mljeveni
crni papar, sol,češnjaka u granulama i 2 srednje glavice crvenog luka naribanog na najsitnijem
dijelu Vašeg ribeža).Dodajte oko 1 dl vode, te dobro izmiješajte rukama. Ostavite u hladnjaku
najmanje pola sata. Prozirnu foliju premažite sa uljem, te na njoj oblikujte ćevape.

Postupak: 

Krumpir ogulite i izdubite mu sredinu pomoću noža za izdubljivanje jabuka.
Ćevape možete i sami napraviti, no ako nemate vremena uvijek za to postoji opcija da
kupite već gotove.Krumpire posolite, vrlo malo popaprite i povegetite.
Napunite krumpire ćevapima, te ih poredajte u pleh, baš kako je prikazno
na fotografijama.Podlijte sa vodom i prekrijte tepsiju aluminijskom folijom.
Pecite ih na 180C, oko 40-takminuta.
Kiselo vrhnje dobro razradite sa mlijekom, te ih prelijte preko krumpira i ćevapa,
te zapecite sve dok ne dobije zlatno-žutu boju.




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja