Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

srijeda, 28. ožujka 2012.

Ćevap u krumpirima

Sočnije i ukusnije ćevape i krumpire nisam mogao bolje zamisliti od ovog recepta.


Sastojci:

1 kg mljevenog mesa ( pola svinjetina, pola junetina)
2 kg krumpira
4 kisela vrhnja
3 dl mlijeka
2 dl vode
sol, papar, Vegeta

Smjesa za ćevape:

( Nije originalan, preradio sam ga po svojem ukusu). U mljeveno meso dodajte mljeveni
crni papar, sol,češnjaka u granulama i 2 srednje glavice crvenog luka naribanog na najsitnijem
dijelu Vašeg ribeža).Dodajte oko 1 dl vode, te dobro izmiješajte rukama. Ostavite u hladnjaku
najmanje pola sata. Prozirnu foliju premažite sa uljem, te na njoj oblikujte ćevape.

Postupak: 

Krumpir ogulite i izdubite mu sredinu pomoću noža za izdubljivanje jabuka.
Ćevape možete i sami napraviti, no ako nemate vremena uvijek za to postoji opcija da
kupite već gotove.Krumpire posolite, vrlo malo popaprite i povegetite.
Napunite krumpire ćevapima, te ih poredajte u pleh, baš kako je prikazno
na fotografijama.Podlijte sa vodom i prekrijte tepsiju aluminijskom folijom.
Pecite ih na 180C, oko 40-takminuta.
Kiselo vrhnje dobro razradite sa mlijekom, te ih prelijte preko krumpira i ćevapa,
te zapecite sve dok ne dobije zlatno-žutu boju.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.