Translate

Cheese cake s prhkim tijestom

by - ožujka 31, 2012

Znam da postoji milijun varijanti cheese cake-a, no želim i ovaj podijeliti sa Vama. Vrlo jednostavan i brz za pripremu. Prhko tijesto se topi u ustima,a krema od sira i limuna osvježava sada u ove proljetne i ljetne dana koji slijede.







Sastojci za prhko tijesto:

250 g maslaca ili margarina
1/2 kg glatkog brašna
1 korica limuna
1 jaje i 1 žumanjak
1 vanilin šećer
1 p.p
vrlo malo soli i vrlo malo šećera ( otprilike 1 čajna žlica šećera i pola čajne žlice soli )
- mlijeko ( možete ga dodati ukoliko Vam se učini da tijesto nije dovoljno "vlažno" ili da puca, ali to bi trebalo biti to )

..........................................................................................................

Sastojci za kremu od sira :

500 g svježeg kravljeg sira
250 ml ( 2,5 dl ) slatkog vrhnja ( za šlag )
30 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 čajna žlica ( arome od vanilije - ukoliko želite )

slatko vrhnje - šlag za ukrašavanje

...........................................................................................................
Postupak:

Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo. Maslac mikserom pjenasto izlupajte , te im dodajte brašno, jaja i sve druge sastojke, te vrlo brzo umijesite ( kako se maslac ne bi otopio od topline prostora i Vaših ruku ), te ga omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata, a najviše 1-2h.
Tijesto podijelite na dva dijela,razvljajte i lagano viljuškom probodite na nekoliko mjesta, te stavite peći, no pazite da tijesto ne prepečete.U okrugli "rajf"- kalup stavite prvi dio pečene kore, a u međuvremenu pripremite nadjev: svježi sir miksajte sa štaub šećerom ( šećerom u prahu ) i vanilin šećerom, dodajte aromu vanilije, te izmućeno slatko vrhnje za šlag. Sve dobro izmiješajte i prelijte po prvom sloju prhkog tijesta, te poklopite sa drugim pečenim tijestom. Po želji možete posipati sa šećerom u prahu i ukrasti sa tučenim slatkim vrhnjem. Gotov kolač ostavite 3-4h u hladnjaku, te ga poslužite.




You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja