Translate

Domaće Bounty čokoladice

by - ožujka 28, 2012

Po prvi puta sam radio ove Bounty-e jedino što mogu reći, a to je da sam oduševljen njima. Kupovne čokoladice nisu ravne ovim domaćima. Čokoladice su super jednostavne za napraviti,a glavni naglasak dajem da za ove čokoladice je potrebno puno stpljenja, živaca i još ka tome su dosta pipljive za napraviti! Recepte koje sam našao za ove čokoladice su jako šture objašnjene i NIGDJE se u receptima ne navodi kako se pločice od kokosa moraju dva puta umakati u čokoladu! Svakako ih isprobajte i javite mi Vaše dojmove!

Sastojci:

1 dl slatkog vrhnja ( ono za šlag, nikako vrhnje za kuhanje )
250 g kristal šećera
250 g stolnog margarina ( savjetujem Vam da kupite onaj sa aromom slatko vrhnja )
250 g kokosovog brašna ( kada ga kupujete pogledajte da bude što sitniji, iz razloga kako Vam pločice od kokosa ne bi bile "čupave )
1 čajna žlica ekstrakta od vanilije

Čokoladna glazura:

400 g čokolade za kuhanje ( kupite najbolje onu sa 70 % kakaa )
4 dl slatkog vrhnja ( za šlag )

VAŽNA NAPOMENA:
200 g čokolade za kuhanje pravite samo za prvi sloj umakanja, a drugih 200 g čokolade za drugi sloj.

Postupak:

Slatko vrhnje, margarin i šećer topite na jako slaboj vatri, te ju postepeno povećavajte i ostavite da prokuha, no vrlo kratko. Maknite sa vatre i u to dodajte vanilin ekstrakt ( njega možete i ne morate staviti, no ja sam ga osobno stavio kako se margarin ne bi osjetio) i  kokosovo brašno. Ne vraćajte nikako natrag na štednjak da opet prokuhavate ili nešto slično jer nema potrebe. U pleh-tepsiju za pečenje stavite masni papir ili prozirnu foliju i još topli nadjev raspodijelite po njemu, poravnajte da ne bude neravnina. Ostavite u hladnjaku 3-4 sata, a najbolje bi bilo kada biste ostavili preko noći da odstoji u hladnjaku kako bi se sve arome povezale.
Na radnoj površini rašite novu prozirnu foliju i na nju istresite nadjev. Skinite foliju i izrezuje oblike koji Vama najbolje odgovaraju. Svaku pločicu umačite u čokoladu i stavljajte ih po mogućnosti na rešetku ( onu iz pećnice ili onu koja baš služi za kolače ) kako bi se nepotrebna glazura ocijedila sa pločica. Ostavite da malo ohlade i vratite natrag u hladnjak. Nakon sat vremena izvadite ih van i ostavite ih da poprime sobnu temperatu, a tek nakon toga otopite u slatkom vrhnju drugi dio čokolade - 200g i ponovite postupak sa umakanje, te ih opet vratite na rešetku. Ukoliko želite možete ih ukrasiti kao što sam i ja ili na neki drugi način.




You May Also Like

1 comments

  1. Danas sam prvi put pravila i slazem se sa svim gore navedenim :) Pozdrav

    OdgovoriIzbriši

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja