Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

srijeda, 28. ožujka 2012.

Domaće Bounty čokoladice

Po prvi puta sam radio ove Bounty-e jedino što mogu reći, a to je da sam oduševljen njima. Kupovne čokoladice nisu ravne ovim domaćima. Čokoladice su super jednostavne za napraviti,a glavni naglasak dajem da za ove čokoladice je potrebno puno stpljenja, živaca i još ka tome su dosta pipljive za napraviti! Recepte koje sam našao za ove čokoladice su jako šture objašnjene i NIGDJE se u receptima ne navodi kako se pločice od kokosa moraju dva puta umakati u čokoladu! Svakako ih isprobajte i javite mi Vaše dojmove!

Sastojci:

1 dl slatkog vrhnja ( ono za šlag, nikako vrhnje za kuhanje )
250 g kristal šećera
250 g stolnog margarina ( savjetujem Vam da kupite onaj sa aromom slatko vrhnja )
250 g kokosovog brašna ( kada ga kupujete pogledajte da bude što sitniji, iz razloga kako Vam pločice od kokosa ne bi bile "čupave )
1 čajna žlica ekstrakta od vanilije

Čokoladna glazura:

400 g čokolade za kuhanje ( kupite najbolje onu sa 70 % kakaa )
4 dl slatkog vrhnja ( za šlag )

VAŽNA NAPOMENA:
200 g čokolade za kuhanje pravite samo za prvi sloj umakanja, a drugih 200 g čokolade za drugi sloj.

Postupak:

Slatko vrhnje, margarin i šećer topite na jako slaboj vatri, te ju postepeno povećavajte i ostavite da prokuha, no vrlo kratko. Maknite sa vatre i u to dodajte vanilin ekstrakt ( njega možete i ne morate staviti, no ja sam ga osobno stavio kako se margarin ne bi osjetio) i  kokosovo brašno. Ne vraćajte nikako natrag na štednjak da opet prokuhavate ili nešto slično jer nema potrebe. U pleh-tepsiju za pečenje stavite masni papir ili prozirnu foliju i još topli nadjev raspodijelite po njemu, poravnajte da ne bude neravnina. Ostavite u hladnjaku 3-4 sata, a najbolje bi bilo kada biste ostavili preko noći da odstoji u hladnjaku kako bi se sve arome povezale.
Na radnoj površini rašite novu prozirnu foliju i na nju istresite nadjev. Skinite foliju i izrezuje oblike koji Vama najbolje odgovaraju. Svaku pločicu umačite u čokoladu i stavljajte ih po mogućnosti na rešetku ( onu iz pećnice ili onu koja baš služi za kolače ) kako bi se nepotrebna glazura ocijedila sa pločica. Ostavite da malo ohlade i vratite natrag u hladnjak. Nakon sat vremena izvadite ih van i ostavite ih da poprime sobnu temperatu, a tek nakon toga otopite u slatkom vrhnju drugi dio čokolade - 200g i ponovite postupak sa umakanje, te ih opet vratite na rešetku. Ukoliko želite možete ih ukrasiti kao što sam i ja ili na neki drugi način.




1 komentar:

  1. Danas sam prvi put pravila i slazem se sa svim gore navedenim :) Pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.