Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 25. ožujka 2012.

Krem juha od krumpira

Sastojci: 


500 g oguljenog i narezanog na kocke krumpira
3 glavice crvenog luka
2 l pilećeg temeljca ili gotova "kocka" (u kombinaciji sa vodom )
100 g svježeg poriluka
2 dl mlijeka
sol, papar
kumin-kim

Postupak: 

Na ulju pirjajte crveni luk i krumpir sve dok ne počne povrće puštati vodu. Zalijte sa temeljcem ( ovdje Vam ostavljam mogućnost da stavite temeljac koji Vam najbolje odgovara i koji najviše volite), te ostavite da se kuha na laganoj vatri. Kad prokuha dodajte kumina-kima, posolite po ukusu i dolijte mlijeko i ostavite da prokuha. Usitnite sa štapnim mikserom ili blenderom ( ovisno što imate u Vašoj kuhinji ), te u zakuhano dodajte sitno nasjecani poriluk. Poslužite sa "krutonima" i sa svježim porilukom.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.