Translate

Pileće jetrice na dva načina s namazom od graha

by - ožujka 30, 2012




Sastojci:

1 kg pilećih jetrica
300 g slanine tanko narezane ( ili pršuta ili pancete)

........................................
Smjesa za pohane jetrice:

2 jaja
6 jušnih žlica brašna
pola čajne žlice soli
1 jušna žlica šećera kristala
- mlijeka po potrebi ( uglavnom da dobijete tijesto malo gušće od smjese za palačinke )

..............................................................................................

Potrebni sastojci za namaz od graha:

500 g graha ( preko noći nakvašenog, kako biste ubrzali sam proces i koncept kuhanja
2 veće glavice crvenog luka
150 g svježe mrkve
3-4 režnja češnja češnjaka
1 čajna žlica mljevenog papra
pola čajne žlice mljevene slatke paprike ( možete i ljute ili chillija, kako tko voli )
svježe peršinovo lišće
sol

.............................................................................................

Postupak:

Pileće jetrice očistite od žilica i suvišne masnoće,operite ih ih pod mlazom vodom i osušite sa kuhinjskim ubrusom ( papirom ). Pola kilograma jetrice ostavite za pohanje, a drugu polovicu za pečenje. Jetrice omotajte sa slaninom (pancetom ili pršutom ) i nabodite ih na čačkalice.(Drvene čačkalice prethodno natopite u malo vode kako tokom pečenje ne bi izgorjele).


Pecite ih na plitkoj masnoći sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.


Napravite smjesu sličnu kao i za palačinke, no malo gušću , te svaku jetricu prvo uvaljajte u brašno, a zatim u gotovu smjesu ( pariška smjesa ), te ih ispohajte.


Za namaz od graha:


Na plitkoj masnoći ispirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu mrkvu izrezanu na sitne kocke, te pirjajte oko 5-10 minuta. Dodajte prethodno preko noći namočen grah i podlijte sa vodom i ostavite da se kuha. Kad je grah skuhan, sve procijedite, no ostavite dio vode ( oko 2 dl najviše), jer će Vam trebati za kasnije. Grah i mrkvu usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera, te im dodajte papar i češnjak, te mljevenu papriku i svježe peršinovo lišće.


Pred sam kraj  u namaz dodajte malo vode ( 2dl) u kojoj se kuhao grah, te začinite i doradite po svojem guštu. Namaz kao takav može stajati 3-4 dana u hladnjaku,a možete ga jesti i kao namaz na kruhu, poslužiti uz krekere, štapiće i sl. Dajte si mašti na volju!


Bon Appétit


You May Also Like

1 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja