Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 31. ožujka 2012.

Piletina na španjolski s narančama

Ukoliko ste veliki gurman i volite eksperimentirati, onda je ovo pravi recept za Vas. Jednostavno mi je na neki način dosadila priprema svakidašnjih jela, te sam odlučio za jedan ručak napraviti nešto novije, nešto što nismo do sada probali.Ukoliko ne volite kombinacije mesa sa voćem, tada voće možete izbaciti iz recepta, na Vama je. Mogu samo reći da je kompletno jelo bilo ukusno, piletina se topila u ustima, a naranče daju savršenu i osvježavajuću notu ovom cijelom jelu.

Sastojci:

1 kg piletine ( batkovi i nadbatkovi )
300-400 g polusušene kobasice ( ja sam koristio pučku )
1 kg očišćenog, oguljenog i na ploške narezanog krumpira
2 glavice ljubičastog luka
100 g slanine narezane na sitne kocke
2 pune čajne žlice naribane narančine korice
2 jušne žlice mediteranske mješavine začina
1 jušna žlica origana
1 čajna žlica mljevenog papra
sol
ulje po potrebi

.........................................

Postupak: 

Krumpire posolite i ostavite ih da malo puste vodu. Kobasice narežite na kocke srednje veličine. Piletini odvojite batkove od nadbatkova, posolite ih, poparite, dodajte origana i mediteransku mješavinu začina.Poslažite je u tepsiju za pečenje.



Piletinu prekrijte sa krumpirima, dodajte kobasicu, slaninu, sitno sjeckani ljubičasti luk. Posipajte sa još malo mediteranske mješavine začina, paprom i origanom. Na samom kraju dodajte po vrhu po piletini i krumpiru naribanu narančinu koru i podlijte sa uljem.



Prekrijte aluminijskom folijom i stavite u već prethodnu zagrijanu pećnicu i ostavite da sve skupa skuha na pari oko 30-45 min. Skinite foliju, lagano sve izmiješajte i vratite natrag u pećnicu i pecite dok sve ne bude gotovo i zapečeno. Tokom pečenja trebate pripaziti na kobasice jer one vrlo lako zagore i jako se zapeku, pa s vremena na vrijeme tokom pečenje preokrećite piletinu, kobasicu i krumpire.
Ovo je samostalno jelo koje možete jesti uz bilo kakvu sezonsku salatu. Kao preporuku na ovaj originalni recept uz ovo jelo jedu se naranče bez ikakve salate, a i kruh Vam nije potreban jer je jelo kao ovo kompletno i dosta zasitno.



Bon Appétit
  

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.