Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 25. ožujka 2012.

Pohane jabuke ( jabuke u šlafroku )



Sastojci:

500 g svježih jabuka

Smjesa za pohanje:

200 g oštrog brašna
2-3 jušne žlice šećera
1 vanilin šećer
malo soli
1-2 dl vode
1 čajna žlica praška za pecivo

Dodatno:

ulje za prženje
štaub šećer

Postupak:

Jabuke ogulite, izdubite im sredinu, te ih narežite na ploške. Od svih navedenih sastojaka
za paniranje prvo umutite mlijeko i vodu sa jajima. Brašno izmiješajte sa praškom za pecivo
te dodajte jajima, mlijeku i vodi. Malo posolite i ostavite smjesu za paniranje najmanje pola
sata, najviše sat vremena ili ukoliko imate vremena 1 dan neka odstoji u hladnjaku.Smjesa
Vam mora biti malo gušća od smjese za palačinke.
Jabuke prvo obavezno uvaljajte u oštro brašno, zatim u smjesu za palačinke, a zatim u vruće
ulje i pržite ih sve dok ne dobiju zlatnu boju. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi se ocijedile
od suvišne masnoće, i još tople ih posipajte štaub šećerom. Po želji možete ih poslužiti sa šlagom ili
sladoledom. Ukoliko volite možete jabuke panirati i na bečki način, o Vama ovisi i kako tko voli.

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.