Translate

Spaghetti "carbonara" s piletinom ( drugačija verzija )

by - ožujka 26, 2012

Umjesto klasične kombinacije Carbonare odlučio sam se za drugačiji podhvat i to sa piletinom.












Sastojci:

2 glavice crvenog luka
0,5 kg pilećih prsa


Za  Beschamel umak:
150 g brašna
200 g maslaca
1 l mlijeka
sol
papar
muškatni oraščić

....................................
Dodatni sastojci: 

 2 žumanjka
100 g sira trapista
2 trokutića "Zdenka sir"-a

................................
Postupak: 

Na malo masnoće propirjajte sitno sjeckani crveni sve dok ne postane staklast. Dodajte pileća prsa narezana na manje kocke, te upržite i ostavite sa strane da se prohladi. Za béchamel otopite maslac na laganoj vatri ( dodajte i vrlo malo ulja kako maslac tokom zagrijavanja ne bi zagorio), dodajte brašno i popržite ga vrlo malo, te mu dodajte mlijeko, sol,papar i malo muškatnog oraščića.( Ukoliko Vam se učini da Vam je umak pregust, slobodno mu dodajte još malo mlijeka.) Umak Vam ne smije biti ni pregust niti prerijedak. Pred sam kraj dodajte u béchamel 2 žumanjka i sireve. Pileća prsa pomiješajte zajedno sa béchamel umakom i promiješajte. Poslužite uz špagete ili neku drugu tjesteninu Vama po izboru!



Bon Appétit



You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja