Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Spaghetti "carbonara" s piletinom ( drugačija verzija )

Umjesto klasične kombinacije Carbonare odlučio sam se za drugačiji podhvat i to sa piletinom.












Sastojci:

2 glavice crvenog luka
0,5 kg pilećih prsa


Za  Beschamel umak:
150 g brašna
200 g maslaca
1 l mlijeka
sol
papar
muškatni oraščić

....................................
Dodatni sastojci: 

 2 žumanjka
100 g sira trapista
2 trokutića "Zdenka sir"-a

................................
Postupak: 

Na malo masnoće propirjajte sitno sjeckani crveni sve dok ne postane staklast. Dodajte pileća prsa narezana na manje kocke, te upržite i ostavite sa strane da se prohladi. Za béchamel otopite maslac na laganoj vatri ( dodajte i vrlo malo ulja kako maslac tokom zagrijavanja ne bi zagorio), dodajte brašno i popržite ga vrlo malo, te mu dodajte mlijeko, sol,papar i malo muškatnog oraščića.( Ukoliko Vam se učini da Vam je umak pregust, slobodno mu dodajte još malo mlijeka.) Umak Vam ne smije biti ni pregust niti prerijedak. Pred sam kraj dodajte u béchamel 2 žumanjka i sireve. Pileća prsa pomiješajte zajedno sa béchamel umakom i promiješajte. Poslužite uz špagete ili neku drugu tjesteninu Vama po izboru!



Bon Appétit



Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.