Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 29. ožujka 2012.

Tikvice u sendviču sa gratiniranim povrćem

Zasigurno se pitate zašto se zovu " u sendviču"?! To je zato jer se svaka tikvica premazuje sa margarinom na koji ide šunka i sir trapist, pa mu je zato i naziv "Tikvice u sendviču". Tikvice na ovakav način su mi jedne od dražih. Zaista ih je jednostavno napraviti, a sam okus njih je zagarantirano savršen.

Sastojci za tikvice:

800g tikvica
300 g šunke za pizzu
200 g sira trapista
margarin za jelo ( ovisno o količini tikvica, toliko ćete trebati margarina da premažete po svaku tikvicu i polijepite ih sa drugom tikvicom.

Za paniranje: 

To ćete uglavnom vidjeti koliko Vam po potrebi treba brašna, jaja i krušnih mrvica. Bitna stavka je ta da tikvice morate dva puta panirati kako nadjev iz njih ne bi izašao van.
Postupak:

Tikvice narežite ukoso kako biste dobili duže komade i gledajte da dobijete parni broj kako biste ih sve spojili. Vrlo malo ih posolite i ostavite na papirnatom ručniku kako bi se ocijedile od suviše vode i kako bi iz njih izašla gorčina. Šunku i sir trapist narežite na sitnije kocke. Svaku tikvicu premažite sa malo margarina, a na njega poslažite prvo šunku, a zatim sir i spojite sa drugom tikvicom ( koju niste premazali margarinom ).Panirajte na bečki način i to dva puta, te ih pržite u dubokom ulju sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Sastojci za gratinirano povrće :

1 kg carske mješavine
3 kisela vrhnja
2 dl mlijeka
2 jaja
krušne mrvice za posipanje 
sol, papar, Vegeta

Postupak:

Carsku mješavinu skuhajte na pola ( al dente ). Kiselo vrhnje dobro razradite sa jajima, te im dodajte mlijeko i začine. Vatrostalnu posudu premažite sa malo ulja, te na to posipajte malo krušnih mrvica kako povrće Vam ne bi zagorjelo i jako se zapeklo. Poslažite na to kuhano povrće, te prelijte sa sa smjesom od kiselog vrhnja i gratinirajte u pećnici na 180C oko 30-45 minuta ili sve dok ne poprimi zlatno-žutu boju.


Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.