Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Aromatizirana tuna sa blitvom i krumpirom

Mislim da ne postoji jednostavnije jelo od ovoga, naročito to znaju oni koji vrlo često pripremaju ribu.No pripazite kada je budete pekli jer ukoliko je prepečete dobiti ćete "opanak" koji će biti suh i bezukusan. Tuna mora biti "english" pečena ( što znači na pola, u sredini mora biti roze boje ).

Sastojci:

500 g  tune ( fileti ili potkove )
1 jušna žlica suhog ružmarina
2 dl maslinovog ulja
1/2 limuna
1 puna čajna žlica soli
pola čajne žlice bijelog papra
500 g  očišćenog,oguljenog i skuhanog krumpira
300 g skuhane blitve
2 režnja češnja češnjaka

Postupak:

Ružmarin potucite u mužaru ukoliko ga imate, a ukoliko ga nemate stavite ga u papirnati ubrus i batom za meso potucite ružmarin kako bi  njegova aroma i eterična ulja "proradila". Dodajte limunov sok i maslinovo ulje, tunu posolite i poparite te tunu "uronite" u ulje sa limunovim sokom. Najbolje da to napravite dan ranije kako bi se arome sjedinile i kako biste ste dobili što aromatičniju tunu. Tunjevinu sotirajte na naglo, što znači da tava mora biti jako zagrijana i da se sa svake strane meso karamelizira. ( Isto tako pripazite da tunu ne prepečete jer će biti suha i bezukusna. Tuna mora biti "english pečena" ( što znači da mora biti malo roza u sredini ), jer u tome je sva čar i bogatstvo okusa. Krumpir i blitvu pomiješajte, malo posolite, te dodajte protisnuti češnjak.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.