Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 22. travnja 2012.

Brzinski krumpiri

 


Kako krumpira nikada dosta evo još jednog recepta, pa nećete moći kasnije reći kako ne znate što biste od priloga jer su Vam većina dosadila i postala monotona. Ukoliko imate jedno od kvalitetnijih posuđa ovaj krumpir će biti završen za cca 20 minuta. Zamjeniti pržene i pohane priloge i pripremite ovaj brzinski i ukusniji prilog.






Sastojci :

500 g oguljenog i očišćenog krumpira
svježe sjeckano peršinovo lišće
50 g maslaca
ulje i voda po potrebi
sol

Postupak :

Krumpir ogulite, te ga narežite. Zagrijte posudu ( tava u mojem slučaju ). Krumpire posolite i ostavite ih da puste vodu i škrob. U zagrijanu tavu dodajte ulje, a njega krumpire, te ga pirjajte poklopljenog. Povremeno ga promiješajte i dolijevajte vodu. Pred kraj dodajte sitno sjeckano peršinovo lišće. Krumpir mora biti sočan i poželjno je da na dnu tave malo "uhvati" - zagori jer time ćete poboljšati sam okus krumpira. Pred sam kraj dodajte sitno narezani maslac i posolite ga po ukusu.





 Ovo je obični krumpir naglo sotiran na plitkoj masnoći :

 Bon Appétit
 

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.