Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 7. travnja 2012.

Domaće štrudlice od višanja

Sastojci za tijesto:

40 dag brašna
malo soli
2 dl tople vode
1 jušna žlica octa

Nadjev: 

400-500g očišćenih višanja

2 vanilin šećera
šećera po ukusu
1 čajna žlica cimeta
krušnih mrvica ( možete ih dodati ukoliko vam višnje puste puno soka

Postupak: 

Brašno prosijte, te mu dodajte vodu, malo soli i octa. Dobro umijesite tijesto, te ga podijelite na 3 dijela. Svaku oblikovanu kuglu prekrijte staklenim zdjelicama ( ukoliko ih imate) ili prozirnom folijom i ostavite da diže oko 30 min. Svaku kuglu oblikujte u veću kocku pomoću valjka za tijesto i uz pomoć krpe ili stolnjaka, te ga razvucite što je moguće više. Očišćene višnje ocijedite od suvišnog soka. Dodajte šećer i vanilin šećer.Ostavite ih oko 15-20 min sve dok se šećer ne otopi, a zatim ukoliko je nadjev rijedak možete dodati malo krušnih mrvica.Na tijesto dodajte nadjev, te zarolajte u štrudlu. Svaku štrudlu premažite sa otopinom šećera i vode, te stavite u pećnicu i pecite 30-40 min ( ovisno o veličini i većem normativu ovih štrudlica ) na 180 C, sve dok tijesto ne dobije zlatno-žutu boju.Ohlađene štrudlice posipajte sa šećerom u prahu, te ih narežite.


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.