Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 17. travnja 2012.

Domino kocke na travi

Evo jednog vrlo dekorativnog kolača. Sam okus im je klasičan, a izgled zanimljiv i primamljiv. Koncept kolača možete raditi na bilo koji način i prilagođavati ga po svojoj recepturi i na kraju balade opet ćete dobiti ove zanimljive domino kocke.

Za biskvitno tijesto radite po ovom receptu.

Glazura:

200 g čokolade za kuhanje
2 dl slatkog vrhnja ( za šlag )
250 g kokosovog brašna
zelene prehrambene boje po potrebi
2 dl slatkog vrhnja ( za ukrašavanje )

Postupak:

Biskvit ispecite kako vam je opisano na linku "receptu". U lončiću zagrijte slatko vrhnje samo dok se počnu praviti mjehurići ili dok se slatko vrhnje ne počne isparavati. Maknite sa vatre te dodajte čokoladu za kuhanje iskidanu na jednake komade, te miješajte sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Na pečeni i ohlađeni biskvit prelijte čokoladnu glazuru i ostavite da se stegne. 2 dl slatkog vrhnja izradite u šlag. Biskvit preliven sa čokoladnom glazurom izrežite na jednake kocke, te pomoću dresir vrećice pravite po glazuri oblike domina.
( Ostalo mi je malo viška čokoladne glazure, te sam po gotovim domino kockama prelio još malo glazure ).
Kokosovom brašnu dodajte zelenu prehrambenu boju, te dobro izmiješajte. Istresite na veći pladanj kako bi se što kokosovo brašno što prije osušilo. Osušeni kokos prebacite na tacnu-pladanj za posluživanje, te na njega poslažite gotove domino kocke.
Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.