Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 20. travnja 2012.

Dvije vrste salata

Ukoliko su Vam dosadile uobičajene salate spravljene klasično od octa i ulja, evo dvije vrste koje možete uvrstiti u svoj jelovnik i koje zaista idu sa svim glavnima jelima. Vrlo su jednostavne i ništa posebno nisu eksperimentirane, no opet će donijeti malu promjenu na Vašim stolovima. Možete ih prilagođavati prema svojim ukusima i željama.Nažalost nisam imao ciklu za ovu drugu salatu, te je napravljena bez nje. Vi je nemojte izostaviti jer ćete se oduševiti kako savršeno idu jabuke u kombinaciji sa hrenom i ciklom.




Sastojci :

800 g svježeg kupusa
1 Vegeta twist za salate
1 čajna žlica mljevenog kima
2 dl vode
ocat i ulje po potrebi ( možete upotrijebiti i aceto balsamico i bučino ulje ukoliko oboje volite )

Postupak:

Kupus naribajte pomoću ribeža ili noža. Mješavinu začina za salatu pomiješajte sa vodom i ostavite da odstoji oko 10-15 minuta.



U naribani kupus dodajte mljevni kim i mješavinu začina, ocat i ulje po potrebi, te dobro promiješajte. Ostavite da odstoji oko 10 min, te kupusu odstranite suvišnu tekućinu i poslužite je uz sva glavna jela.





Salata od hrena, cikle i jabuka 

Sastojci :

400 g cikle ( gotove ukiseljene salate )
2 male slatke jabuke
1 puna jušna žlica hrena
150 g majoneze
10- tak kiselih krastavaca
1 čajna žlica sušenog vlasca
2 jušne žlice kiselog vrhnja
1 dl bijelog vina

Postupak:

Ciklu dobro ocijedite od tekućine. Jabuke naribajte na većoj strani ribeža, te dodajte cikli. Majonezu, kiselo vrhnje vlasac,hren  i vino dobro razradite, te pomiješajte.  Ova salata savršeno će ići uz pohana, pržena ili sotirana jela, naročito ako pravite mesa bez umaka.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.