Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 26. travnja 2012.

Hruskava ploča




Zaista nisam znao kako bih nazvao ovu grickalicu, predjelo, prilog. Ostao mi je samo jedan suhi kvasac koji je bio pri kraju roka trajanja i šta ću drugo nego opet stvoriti nekakvu grickalicu ili nazovite ovo kako već želite. S obzirom da se radilo samo o jednoj vrećici suhog kvasca nije se niti uspjelo dignuti kako sam zamišljao, no pojelo se i to je bitno. 






Sastojci :

1 vrećica suhog kvasca
400 g glatkog brašna
1 dl ulja
pola čajne žlice praška za pecivo
topla voda ( po potrebi )
mješavina začina ( ovo je koju sam posipao po gotovom tijestu : ružmarin,sol, crni mljeveni papar, Vegeta i sušeno peršinovo lišće
voda za podlijevanje


Postupak:

Brašno prosijte sa praškom za pecivo. Dodajte mu ulje i toplu vodu, te umijesite glatko tijesto i ostavite da se diže. Premjesite ga , razvaljajte po veličini pleha, tepsije u kojoj ste odlučili ga praviti. Opet ga ostavite da se diže oko 10-15 minuta, a zatim po tijestu posipajte mješavinu začina i lagano prstima utisnite začine i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 tak minuta ili više ovisno o debljini tijesta  i sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Po potrebi par put podlijte sa vrlo malo vode kako bi se tijesto uparilo, diglo bolje i kako bi se napravila što zlatnija korica. Poslužite kao toplo predjelo uz jogurt ili jednostavno izrežite veće pločice koje isto tako možete i grickati kao samostalno zakusku.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.