Translate

Janjetina u povrću

by - travnja 21, 2012

Dobio sam par paketića janjetine, no moram Vam priznati da nisam ljubitelj janjetine i sad da se ne upropaste ti komadi mesa odlučio sam se za ovo jelo. U paketićima je bilo i janjećih leđa i prsa, nogu i sl. Sve sam iskoštao, stavio u pac/marinadu da odstoji jedan dan prije ili ako imate više vremena i 3-4 dana slobodno meso možete ostaviti u marinadi.Ovo jelo možete praviti od bilo kojega dijela mesa janjetine.




Sastojci za marinadu : ( dovoljna je količina za 1 kg mesa )

5- 6 klekovih boba
1 veća glavica crvenog luka ( narezanog na veće kocke )
10 tak zrna papra u zrnu
1 dl bijelog vina
2 dl ulja
3 lovorova lista

Postupak:
Meso stavite u zdjelu u kojoj će meso odležati i marinirati se. Na očišćeno i narezano meso dodajte sve navedene začine. Prekrijte sa prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku.

Sastojci za umak :

3 velike glavice crvenog luka
2 velike mrkve
2 srednja korjena peršina
1 mali celer
2 tikvice ( zajedno sa korom, samo ih prethodno dobro operite )
1 l pasirane rajčice
1 jušna žlica senfa
500 ml mesnog ili povrtnog temeljca
sol, papar, šećer

Postupak :

Na plitkoj masnoći u posudi u kojoj ćete pirjate komade janjetine ulijte malo ulja. Meso izvadite iz marinade, te ga očistite od začina. Sotirajte ga sa svih strane sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju i sve dok se meso ne karamelizira. Korjenasto povrće i tikvice narežite na sitnije kocke. Pečeno meso izvadite van i odložite ga sa strane, a na preostalu masnoću dodajte prvo crveni luk i ostavite ga da se pirja, a zatim dodajte druga povrća. Podlijevajte sa temeljcem. Kada je povrće na pola kuhano vratite pečene komade janjetine natrag u posudu u kojoj kuhate povrće. Dodajte pasiranu rajčicu, senf, šećera po ukusu i začine. Kuhajte sve dok se janjetina ne skuha i umak dovoljno reducira. Ovo jelo možete poslužiti uz bilo koji prilog.




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja