Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

srijeda, 25. travnja 2012.

Kompot od krušaka i jabuka

Da se kompoti mogu praviti od bilo kojeg voća to smo mislim svi već davnih dana zaključili. Birajte što je moguće manje zrelo voće ukoliko ćete ga praviti kao zimnicu.Naročito onda ukoliko imate voća sa kojim ne znate gdje biste i kako biste ga upotrijebili, no isto tako ovi kompoti Vam mogu poslužiti kao zimnica ili jednostavno ih možete kombinirati sa kolačima i tortama, s tim da tada voće ne smijete prekuhati već ih ostaviti na pola kuhano jer ćete u protivnom dobiti kašu u kolačima i tortama.Ukoliko ćete praviti ovaj kompot kao zimnicu dovoljno je da skuhani kompot direktno pretresete u sterilizirane staklenke, poklopite ih i okrenete naopačke. Na taj način dobiti ćete pasterizaciju, ali i vakum tako da nećete morati dodavati nikakve konzervanse, zgušnjivače, pektine i sl.


Sastojci :

500 g jabuka
300 g krušaka
250 g šećera kristala
5 -6 klinčića
pola čajne žlice ruma
sok jednog limuna
1 cimet u kori
vode po potrebi ( tek toliko da prekrije jabuke i kruške )

Postupak :

Jabuke i kruške ogulite, te ih stavite u posudu u kojoj ćete ih kuhati. Dodajte vode tek toliko da prekrije voće, a zatim sve druge navedene sastojke. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Ukoliko ih pripremate kao zimnicu izvadite van cimet u kori i klinčiće jer ćete dobiti dosta jak i žestok kompot, te ih dalje spremajte i pakirajte kako sam Vam opisao u uvodu.
  

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.