Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

srijeda, 18. travnja 2012.

Koraljne kocke

Evo i jedan od recepata za one koji ne vole peći kolače i biskvite općenito. Nazvao sam ih "Koraljne kocke" jedino zbog njihove boje. Vrlo jednostavan je za pripremu. Ovo su duple mjere jer sam ih radio u tepsiji od pećnice, no Vi ih možete umanjiti za pola.Sastojci :

2 l mlijeka
150 g kukuruzne krupice
150 g pšenične krupice
300 g šećera kristala
300 g maslaca
500 g petit keksa
2 jaja
1 dl mlijeka + jušna žlica ruma ( za umakanje  petit keksa )
1 l slatkog vrhnja za šlag

...............................................
 
Postupak :

Od 2 litre hladnog i neprokuhanog mlijeka oduzmite 2 dl mlijeka, te ga pomiješajte sa kukuruznom i pšeničnom krupicom, šećerom i jajima. Smjesu dobro izmiješajte, a ostatak mlijeka stavite na vatru da prokuha.


Kad mlijeko zakuha dodajte u njega nadjev koji ste umutili, te ga kuhajte sve dok se krupice ne skuhaju. ( Kuhajte oko 10-15 minuta kako bi se jaja pasterizirala).
Tepsiju u kojoj ćete praviti kolač navlažite sa malo vode i na nju staviti prozirnu foliju. ( To se radi kako petit keks koji odstoji se ne zalijepi za tepsiju ). Svaki keks "površno" umačite u mlijeko u koje ste dodali ruma ( za kolače ), te ih slažite u tepsiju.          U poluohlađenu kremu dodajte maslac narezane na kocke, te još jednom dobro promiješajte.Slatko vrhnje izmutite u šlag. Na prve petit kekse prelijte kremu, staviti novi red petit keksa. Petit kekse premažite sa polovicom šlaga, stavite novi red petit keksa , opet kremu, kekse i na samom kraju ostatak šlaga.  Ostavite u hladnjaku najbolje preko noći kako bi petit keks što bolje upio vlagu od kreme.
Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.