Translate

Koraljne kocke

by - travnja 18, 2012

Evo i jedan od recepata za one koji ne vole peći kolače i biskvite općenito. Nazvao sam ih "Koraljne kocke" jedino zbog njihove boje. Vrlo jednostavan je za pripremu. Ovo su duple mjere jer sam ih radio u tepsiji od pećnice, no Vi ih možete umanjiti za pola.Sastojci :

2 l mlijeka
150 g kukuruzne krupice
150 g pšenične krupice
300 g šećera kristala
300 g maslaca
500 g petit keksa
2 jaja
1 dl mlijeka + jušna žlica ruma ( za umakanje  petit keksa )
1 l slatkog vrhnja za šlag

...............................................

Postupak :

Od 2 litre hladnog i neprokuhanog mlijeka oduzmite 2 dl mlijeka, te ga pomiješajte sa kukuruznom i pšeničnom krupicom, šećerom i jajima. Smjesu dobro izmiješajte, a ostatak mlijeka stavite na vatru da prokuha.


Kad mlijeko zakuha dodajte u njega nadjev koji ste umutili, te ga kuhajte sve dok se krupice ne skuhaju. ( Kuhajte oko 10-15 minuta kako bi se jaja pasterizirala).
Tepsiju u kojoj ćete praviti kolač navlažite sa malo vode i na nju staviti prozirnu foliju. ( To se radi kako petit keks koji odstoji se ne zalijepi za tepsiju ). Svaki keks "površno" umačite u mlijeko u koje ste dodali ruma ( za kolače ), te ih slažite u tepsiju.          U poluohlađenu kremu dodajte maslac narezane na kocke, te još jednom dobro promiješajte.Slatko vrhnje izmutite u šlag. Na prve petit kekse prelijte kremu, staviti novi red petit keksa. Petit kekse premažite sa polovicom šlaga, stavite novi red petit keksa , opet kremu, kekse i na samom kraju ostatak šlaga.  Ostavite u hladnjaku najbolje preko noći kako bi petit keks što bolje upio vlagu od kreme.
You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja