Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 21. travnja 2012.

Krem juha od cvjetače i brokule

 Postoji mali milijun varijanti ove juhe. Ovo je moja verzija.


Sastojci :

800 g cvjetače
200 g brokule
2 srednje glavice crvenog luka
2 dl mlijeka
2 l mesnog ili povrtnog temeljca
1 čajna žlica đumbira u prahu
sol i bijeli papar

Postupak:

Crveni luk sitno isjeckajte, te ga propirjajte na plitkoj masnoći sve dok ne postane staklast. Cvjetaču i brokulu iskidajte na sitnije komade, a polovicu od oboje ostavite sa strane i kratko blanširajte u posebnoj posudi. ( To će Vam poslužiti kao dekorativni dio, ali i da se vidi od čega se juha sastoji ). Cvjetaču i brokulu stavite na ispirjani luk, podlijte temeljcem i začinite sa navedenim začinima i kuhajte sve dok se cvjetača i brokula ne skuhaju. Pred sam kraj juhu propasirajte ili usitnite pomoću štapnog miskera. Vratite natrag na vatru, te dodajete mlijeko i doradite ukusu. Ostatke skuhane cvjetače i brokule vratite natrag u juhu i vrlo kratko je još jednom zakuhajte. Poslužite toplo.  
                                                                        Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.