Translate

Krem juha od zobenih pahuljica

by - travnja 10, 2012

U kuhinji sam pronašao velike zalihe zobenih pahuljica, ali i ječma, te sam odlučio napraviti ovu juhu u kombinaciji sa povrćem i ostao sam ugodno iznenađen kakvu ju gustoću i kremoznost dala zob i ječam. No zob je u cijeloj ovoj priči napravio glavnu ulogu kremoznosti. Što je više stavite to će Vam juha biti kremastija, ali i gušća.

Sastojci :

100 g ječma
50 g zobenih pahuljica
3 veće svježe mrkve
1 veći poriluk
1,5 l mesnog ili povrtnog temeljca
2 dl mlijeka
2 srednje glavice crvenog luka
pola čajne žlice mljevenog kima-kumina

Postupak:

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, te ječam i podlijete sa temeljcem. Ostavite da se kuha sve dok se ječam ne raskuha.



Kad se ječam raskuha sve usitnite sa štapnim mikserom. Dodajte mlijeko, a zatim zobene pahuljice i ostavite da juha kuha sve dok se zob ne raskuha ( nabubri ). Pred sam kraj dodajte narezani poriluk i mljeveni kim- kumin i začinite po ukusu.




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja