Translate

Kremasti špinat s jajima

by - travnja 09, 2012

Kako je počeo polako dolaziti Uskrs,odlučio sam napraviti nešto što bi moglo izgledati kao motiv Uskrsa. Špinat predstavlja travu, a jaje k'o jaje samo što je ovo razbijeno, nije kuhano i nije bojano.







Sastojci :

1 kg svježeg i skuhanog , sitno nasjeckanog špinata
2 jušne žlice šećera
200 g sira trapista
sol

...............................

Sastojci za beschamel :

Koristio sam brašno, ulje i mlijeko,a to sve koristite po Vašoj mjeri, ovo je bila moja mjera :

250 g brašna
3 dl ulja
1,5 l mlijeka
sol
...............................

Postupak:

Špinate skuhajte u prokuhaloj vodi u koju ste dodali šećer. Šećer se stavlja kako bi špinat zadržao svoju boju i ne brinite neće dobiti slatki špinat jer se radi samo o dvjema jušnim žlicama. Skuhani špinat ocijedite, malo ohladite i sitno ga nasjeckajte.




Za beschamel :


Zagrijte ulje, te dodajte brašno i ostavite ga da se uprži dok zlatne boje. Maknite sa vatre, te umiješajte mlijeko, dodajte sira trapista i malo soli.



 U gotovi beschamel dodajte skuhani i sitno narezani špinat, te ostavite da ukuha i da se zgusne.



Na ovom  linku  možete vidjeti kako sam napravio prsten za ovo jaje.




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja