Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 22. travnja 2012.

Kruh na par načina

Evo jedan od tri načina kako možete iskoristiti stariji kruh, a da ga ne bacate.Treći način za pripremu kruha nemam fotografiju, no priprema na taj način da se napravi malo gušća smjesa od smjesa za palačinke, te se kruh umače u tu smjesu i prži u dubokoj masnoći. Ostala dva način su također vrlo jednostavna, jedan se premazuje sa margarinom ili maslacem sa obje strane te se sotira na običnoj tavi, dok drugi način je u smjesi od mlijeka, jaja i začina.

Sastojci za pečeni kruh:

5 komada krišaka starijeg kruha
margarin/maslac po potrebi

Postupak :

Kruh narežite na šnite, te ga sa obje strane sotirajte na tavi sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.Sastojci za pohani kruh :

5 komada krišaka starijeg kruha
2 jaja
mlijeko i voda po potrebi
sol, bijeli papar

Postupak :

Jaja umutite te dodajte mlijeko i malo vode. Posolite i popaprite. Svaku šnitu natopite u toj smjesi te pržite na dubljoj masnoći sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.