Translate

Kruh na par načina

by - travnja 22, 2012

Evo jedan od tri načina kako možete iskoristiti stariji kruh, a da ga ne bacate.Treći način za pripremu kruha nemam fotografiju, no priprema na taj način da se napravi malo gušća smjesa od smjesa za palačinke, te se kruh umače u tu smjesu i prži u dubokoj masnoći. Ostala dva način su također vrlo jednostavna, jedan se premazuje sa margarinom ili maslacem sa obje strane te se sotira na običnoj tavi, dok drugi način je u smjesi od mlijeka, jaja i začina.

Sastojci za pečeni kruh:

5 komada krišaka starijeg kruha
margarin/maslac po potrebi

Postupak :

Kruh narežite na šnite, te ga sa obje strane sotirajte na tavi sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.



Sastojci za pohani kruh :

5 komada krišaka starijeg kruha
2 jaja
mlijeko i voda po potrebi
sol, bijeli papar

Postupak :

Jaja umutite te dodajte mlijeko i malo vode. Posolite i popaprite. Svaku šnitu natopite u toj smjesi te pržite na dubljoj masnoći sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja