Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 27. travnja 2012.

Meksički prilog
Evo jednog priloga koji je doduše meksički zbog chilli-ja koji ide u njega, no možete ga i izostaviti ukoliko ga ne volite. Ovaj prilog možete kombinirati sa svim drugim mesnim jelima, ali kao i samostalno toplo predjelo.Ili jednostavno ovaj Vam prilog može poslužiti kao nadjev za tortilje.


Sastojci :

1 kg mljevenog miješanog mesa
450 g smrznutih zelenih mahuna
300 g riže
200 g smrznutog graška
150 g kukuruza šećerca
2 srednje svježe mrkve
2 veće glavice crvenog luka
300 ml pasirane rajčice
pola jušne žlice mljevene slatke paprike
1 čajna žlica mljevene ljute paprike
sol


Postupak :

Crveni luk narežite na sitne kocke, a mrkvu na kocke srednje veličine. U posebnoj posudi skuhajte rižu na pola, ocijedite je i ostavite sa strane. Luk pirjajte na malo ulja sve dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso te ga pirjajte sve dok ne prestane puštati vodu, povremeno ga drobite i gnječite meso kako ne biste imali grudice mljevenog mesa. Dodajte ostalo navedeno povrće te ga pirjajte oko 10-tak minuta. Dodajte začine i pasiranu rajčicu , te ostavite da ukuha. Pred kraj umiješajte rižu, te kuhajte sve dok se riža ne skuha, a zatim dodajte kukuruz šećerac i još jednom dobro promiješajte i doradite okus po želji.Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.