Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 1. travnja 2012.

Mlinci u šalši

Ovo je još jedna improvizirana, ali ukusna delicija. Odlučio sam mlincima dati nekakvo novu ruho, pa su tako ovoga puta završili u umaku od rajčice ili po tzv. dalmatinskom nazivu "šalša".

Sastojci:

500 kg mlinaca
voda po potrebi
1 l temeljca od piletine ili povrća

Postupak:

Mlince skuhajte na uobičajeni način, no ovoga puta dodajte pola vode-pola temeljac.( Mlinci će biti daleko bolji i ukusniji nego li obični skuhani u vodi ).

Sastojci za šalšu ( iliti umak od rajčice po dalmatinski ):

1 konzerva pelata rajčica ili 0,5 kg blanširanih rajčica
3 veće glavice crvenog luka
2-3 srednje režnja češnja češnjaka
0,5 l pasirane rajčice
mješavina mediteranskih začina
mješavina začina : majčina dušica, timijan
1 čajna žlica šećera

Postupak:

Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte im pelate ili blanširanu rajčicu ( tada ju morate na krajevima rajčice lagano zarezati u oblik "X" kako bi se lakše gulile i odvojiti ih od sjemenki ), te ostavite da lagano prokuha. Dodajte sitno sjeckani češnjak i preostale začina , te šećer. Umak ostavite da se malo reducira, te ga po potrebi još malo posolite.
Skuhane mlince presipajte u tepsiju za pečenje, te ih prelijte sa gotovom šalšom i zapecite u pećnici na 180C oko 45 minuta ili dok ne porumeni.

Nažalost baterija na digitalnom mi je "umrla" pa nisam uspio slikati kako to izgleda kada se zapeče! :(



Bon Appétit





Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.