Translate

Mramorni kuglof sa orasima i bademima

by - travnja 15, 2012

Jedan od mojih prvih kuglofa koje sam radio, jer nikad nisam imao njegov kalup, a niti sam nešto posebno razmišljao da li da kupujem s obzirom koliko ga rijetko radim, no eto i prvi je napravljen. Nikakva eksperimentiranja što se biskvita tiče nisam radio, jer se držim one stare škole : " koliko brašna, toliko i jaja i šećera". Staro, pouzdano i sigurno! Normativ je jedino malo veći jer sam mislim kupio najveći - najdublji kalup koji sam vidio! ;-)
Sastojci :

10 jaja
10 jušnih žlica brašna
10 jušnih žlica šećera kristala
2 žlice kakaa u prahu  ( za kolače )
1 p.p.
200 g oraha ( jezgra )
200 g badema ( jezgra )
maslac ( za premazati kalup )
štaub šećer za posipanje

Postupak:

Pronađite najdublju posudu koju imate u kuhinji jer će Vam biti potrebna.Orahe i bademe nasjeckajte ugrubo, na komadiće srednje veličine.Brašno prosijte sa praškom za pecivo. Jaja dobro razradite sa šećerom da dobijete gustu i homogenu smjesu ( cijela količina šećera se mora otopiti ). Dodajte brašno, te mikserom vrlo lagano umiješajte. Od dobivene smjese odvojite pola, te u jednu dodajte kakao. Dobro izmiješajte.Kalup za kuglof premažite maslacem te po dnu kalupa poslažite orahe i bademe. Prelijte ih prvo sa bijelim biskvitnim tijestom, a zatim sa onim u koji ste dodali kakao. Pomoću kuhinjske žlica spiralno miješajte biskvite kako bi se bijela i tamna boja pomiješala, te dok to radite lagano vrtite kalup kako biste si olakšali, pazeći da ne izmiješate i orahe i bademe koji su na dnu kalupa. ( Budite svjesni da to treba sve relativno brzo odraditi zbog praška za pecivo dok je "aktivno" inače vam se kuglof neće dignuti kako trebe ). Pecite ga u pećnici na 180 C oko 40-tak minuta ili manje. Najbolje ćete provjeriti pomoću drvene čačkalice - ukoliko ne ostane na njoj biskvitnog tijesta, biskvit je gotov.  Poluohlađeni kuglof istresite na rešetku od pećnice ili na one profesionalne za kolače ukoliko ih imate. Ohlađeni kuglof posipajte štaub šećerom i izrežite.You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja