Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 20. travnja 2012.

Oslić iz pećnice

Ribu u foliju možete zaista kombinirati sa svime i svačime. Ona će jednostavno pokupiti sve začine i namirnice sa kojima se kombinira. Kombinirao sam je sa svježim peršinovim lišćem, mrkvom,crvenim lukom i limunom. Dajte si maštu na volju i kreirajte ovo jelo na svoj način.

Sastojci :

500 g filea oslića
150 mrkve
1 limun
1 svežanj svježeg peršinovog lišća
1 dl bijelog vina
1 čajna žlica krupne morske soli
1 srednja glavica crvenog luka

Postupak:

Odmrznite filee oslića, te pomoću kuhinjskog ručnika/ubrusa pokupite svu nepotrebnu vodu, utapkavajući po filetima oslića. Mrvkvu narežite na tanke listiće, crveni luk na žlijen, limun na kolutiće, a peršinovo lišće odvojite na manje komade.  Filete oslića posolite i ostavite da malo odstoje. Tepsiju u kojoj ćete peći oslića složite prvi dio dugačke folije. Složite filete, te na njega stavite peršinovo lišće, limun i mrkvu. Podlijte sa malo vina, te aluminijsku foliju dobro zatvorite sa svih strana kako "toć"/sok od pečenja ne bi curio van. Na nekoliko mjesta foliju probušite pomoću drvene čačkalice i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C. Poslužite uz krumpir ili blitvu, kašicu od krumpira,uz pečene ili pržene krumpire i sl. Toć koji ostane možete upotrijebiti kao preljev po prilozima ili samo ga preliti po filetima ribe tokom posluživanja ovog jela.Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.