Translate

Paprike u senfu

by - travnja 30, 2012


Zimnice nikada dosta, pa isto tako evo i jednog vrlo jednostavnog i svakome pristupačnog recepta. Ovaj prilog možete kombinirati sa bilo čime, a naročito ide najbolje uz jela sa žara, uz sva druga pečena mesa ili jednostavno možete ga za doručak namazati na kruh i guštati u ovoj slatko-kiseloj i pikantnoj kombinaciji.

Sastojci :

5 kg svježe i očišćene paprike ( koristio sam kombinaciju slatke crvene i žute paprike )
2 kg  crvenog luka
2 dl ulja  ( za sam završetak će Vam trebati također da prelije paprike u senfu kako se stajanjem ne bi osušile i kako se na vrhu ne bi napravila korica )
3 dl vode
2- 3 jušne žlice šećera ( manje ili više ovisno kako volite više da bude slađe ili manje slađe )
1 jušna žlica soli
10 - tak zrna crnog papra
4-5 komada lovorova lista
400 g senfa, gorušice
2-3 dl alkoholnog ili vinskog bijelog octa

...................................................................................................................................

Postupak :

Prije same pripreme posvetite se teglicama. Sterilizirajte ih u pećnici na 180 C oko 15 do 20 minuta, bez poklopca. Poklopce prokuhajte ( sterilizirajte ) u posebnoj posudi sa vodom, te ih ostavite da strane da se ohlade. Svježe paprike prepolovite na polovice, izvadite iz sjemenke i ukloniti peteljku. Narežite ih na kocke srednje veličine a crveni luk na rezance, te ostavite sa strane. U posebnoj posudi zakuhajte vodu sa svim navedenim začinima uključujući i ocat. U zakuhanu vodu dodajte papriku i luk, te kuhajte na srednje jakoj vatri oko 10-15 minuta. Dobro ocijedite, te ih ostavite sa strane. Teglicu senfa pretresite u posebnu zdjelu te ga umiješajte sa uljem, dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu, a zatim pomiješajte sa kuhanom paprikom i lukom. Teglice dok su još vruće izvadite van iz pećnice i direktno sipajte paprike u senfu u njih. Zatvorite odgovarajućim poklopcima, po želji dekorirajte ih kao ja na slici na ukrasnim papirom, te ostavite da se dobro ohladi, a zatim ih pohranite na suho i tamno mjesto.


.....................................................................................................................................


 

You May Also Like

2 comments

  1. Pozdrav,

    vezano za mjesto na kojem držimo zimnicu. Imam samo dvije mogućnosti - ili u stanu na sobnoj temperaturi ili na natkrivenom balkonu... Imate savjet?

    Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,
      sol je sama po sebi konzervans. Najbitnije je da su staklenke i poklopci sterilni i neće biti straha. Preporučujem bolje na balkonu da držite, a kad bočicu otvorite čuvajte je u hladnjaku sve dok ne potrošite. :)

      Izbriši

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja