Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 24. travnja 2012.

Punjene i pečene paprike

Obožavam paprike, a pogotovo kada je riječ o punjenim. Zaista postoji mali milijun kombinacija sa kojima ih možete puniti. Ove su punjene sa svježim kravljim sirom uz dodatak soli i to je to. Paprike koje ćete puniti najlakše će se oguliti kada ih pečene spremite u dublju posudu i prekrijete ih prozirnom folijom. Na taj način one će se upariti i guliti će bez ikakvih problema. Ovo jelo je dosta niskokalorično, ali i zasitno. Još jedan u nizu od recepata koji je prilagođen današnjim ekonomskim standardima i koji se brzo priprema, a još brže nestaje. Recept je za dvije, maksimalno tri osobe, tako da slobodno možete povećati normativ ovog jela.



Sastojci :

500 g svježih paprika babura
300 g svježeg kravljeg sira
500 g pilećih prsa
sol, bijeli mljeveni papar


Postupak :

Pileća prsa odvojite od kostiju, te ih narežite na malo deblje filete. Posolite ih i popaprite, te prelijte sa malo ulja i ostavite da odstoje oko pola sata. Svježim paprikam pažljivo odstranite peteljke i izvadite sjemenke ( peteljke možete upotrijebiti za temeljce kada ih kuhate i nemojte ih bacati već ih stavite u "duboki" zamrzivač. Paprike pecite na vrlo plitkoj masnoći, povremeno ih okretajući. Kad ste ih ispekli prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite da malo odstoje. Pećnicu zagrijte na 180 c. Svježi sir začinite solju, te napunite paprike. Stavite ih u tepsiju, prelijte sa vrlo malo ulja i ostavite da se malo zapeku oko 20 - 25 minuta. Pileća prsa izvadite iz ulja te ih sotirajte sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju. ( Ove moje su bile ostavljene sa kožom paprike jer sam bio u žurbi taj dan). Poslužite uz sezonsku salatu i čašu dobrog i kvalitetnog vina.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.