Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 20. travnja 2012.

Pečeni krumpir

Ako Vam je dosadio klasični pečeni krumpir možete ga i na ovaj način pripremiti. Na isti način možete napraviti i mladi krumpir s tim da ga ne morate blanširati u vodi.


Sastojci :

1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
100 g maslaca
2 jušne žlice suhog peršinovog lišća
sol
ulje po potrebi


Postupak :

Krumpire očistite i ogulite, te prerežite na pola. Stavite ih blanširati u kipuću vodu te ih kuhajte do pola. Izvadite ih van, te poslažite na ravnu površinu - pladanj i pomoću noža im vrhove zarežite do pola krumpira kako je prikazano na fotografijama. Krumpire poslažite u tepsiju u kojoj ćete peći krumpire, te ih posolite. Ulje dobro promiješajte sa sušenim peršinovim lišćem, te prelijte po krumpiru. Tepsiju prekrijte sa aluminijskom folijom, te stavite u pećnicu na 180C oko 20 tak minuta. Izvadite ga van, te na svaki komad krumpira stavite maslac narezan na sitnije komade, te vratite natrag u pećnicu i pecite dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Poslužite kao samostalno ili mesno jelo.

Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.