Translate

Pečeni krumpir

by - travnja 20, 2012

Ako Vam je dosadio klasični pečeni krumpir možete ga i na ovaj način pripremiti. Na isti način možete napraviti i mladi krumpir s tim da ga ne morate blanširati u vodi.


Sastojci :

1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
100 g maslaca
2 jušne žlice suhog peršinovog lišća
sol
ulje po potrebi


Postupak :

Krumpire očistite i ogulite, te prerežite na pola. Stavite ih blanširati u kipuću vodu te ih kuhajte do pola. Izvadite ih van, te poslažite na ravnu površinu - pladanj i pomoću noža im vrhove zarežite do pola krumpira kako je prikazano na fotografijama. Krumpire poslažite u tepsiju u kojoj ćete peći krumpire, te ih posolite. Ulje dobro promiješajte sa sušenim peršinovim lišćem, te prelijte po krumpiru. Tepsiju prekrijte sa aluminijskom folijom, te stavite u pećnicu na 180C oko 20 tak minuta. Izvadite ga van, te na svaki komad krumpira stavite maslac narezan na sitnije komade, te vratite natrag u pećnicu i pecite dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Poslužite kao samostalno ili mesno jelo.

Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja