Translate

Perkelt od svinjetine

by - travnja 28, 2012


Jedan klasični, brzi i ukusni perkelt koji spada u mađarsku kuhinju.Karakteristike perkelta i gulaša je crvena mljevena paprika. Gulaši se pripremaju na puno crvenog luka i malo vode, dok perkelti suprotno. Ovaj perkelt možete praviti od bilo kojeg mesa, te ga poslužiti uz priloge koje volite : kuhanu tjesteninu, kašicu od krumpira, kukuruznu palentu, kuhani krumpir ili kao samostalno jelo s tim da tokom pripreme perkelta dodate razne vrste povrća, tipa : svježu papriku, većinu gomoljastog, plodastog i korjenastog povrća.Za bolju aromu odaberite ukoliko imate i nekakvo kvalitetnije vino, a najbitnija je kvalitetna mljevena slatka, ali i tko voli ljuće, ljuta paprika. Još jedan recept u nizu za domaćice,ali i domaćine koji su "kratki" sa vremenom.

Sastojci :

1 kg svinjetine ( koristio sam but-ružu - premda taj dio se uglavnom priprema za šnicle-odreske, ali nekako mi je taj dio najbolje staviti u ovaj perkelt jer bude ukusnije meso i brže se priprema )
2 srednje glavice crvenog luka
1 srednja svježa mrkva
1 jušna žlica mljevene slatke paprike ( možete i malo ljute staviti ukoliko volite pikantnija jela )
2 lista lovora
1,5 dl bijelog vina
2 dl mesnog ili povrtnog temeljca
sol, crni mljeveni papar

Postupak :

Meso očistite od suvišne masnoće i žilica, te ga narežite na kocke srednje veličine. Mrkvu naribajte na najsitnijem dijelu ribeža, a crveni luk nasjeckajte na sitne kockice. Na malo ulja pirjajte luk sve dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte izrezano meso te ga pirjajte sve dok meso ne prestane puštati vodu, a zatim dodaje ribanu mrkvu i pirjajte oko 10-tak minuta. Dodajte sve ostale navedene začine i podlijte sa temeljcem. Pred sam kraj kuhanja i kada meso u potpunosti omekša dodajte bijelo vino i ostavite da još malo kuha kako bi ishlapjele alkoholne pare i kako bi se umak reducirao. Poslužite uz priloge koje sam naveo.Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja