Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 28. travnja 2012.

Pileća jetrica na klobuku od krumpira i grahaEvo jedno od malo kompliciranijih recepta. Ukoliko želite oduševiti Vaše goste ili ukućane dekorirajte i napravite ovo jelo. Sastoji se od dvije vrste mesa : pilećih prsa i pilećih jetrica. Pileća prsa su spremljena kao salata u kombinaciji sa keljom, dok su pileća jetrica klasična, pirjana na crvenom luku, a uz to ide kašica od krumpira i namaz od graha.Sastojci za kašicu od krumpira :

800 g očišćenog i oguljenog krumpira
50 g maslaca
mlijeko po potrebi
sol

Sastojci za namaz od graha :

Kompletnu pripremu namaza od graha možete vidjeti ovdje gdje sam ga već pravio


Sastojci za salatu od kelja sa piletinom :

1 veća pileća prsa
1 svježi kelj ( oko 700 g )
2 režnja češnja češnjaka
2 veće svježe mrkve
ulje po potrebi

Sastojci za jetricu na luku :

1 kg pileće jetrice
500 g crvenog luka
sol
ulje


Postupak :

Krumpire očistite i ogulite. Narežite ga na kocke te stavite kuhati. Obavezno skidajte pjenu tokom kuhanja. Kuhajte ga sve dok se ne počne raspadati, pogotovo onda kada je riječ o staroj sorti krumpira. Izgnječite ga pomoću drobilice ili miksera. Dodajte maslac te dobro razradite. Pred sam kraj posolite po ukusu i dodajte mlijeka po potrebi, te dobro umutite. Takvu kašicu od krumpira prelijte sa još malo mlijeka kako se kašica tokom stajanja ne bi osušila, te ostavite sa strane dok pripremate druge stvari.
Namaz od graha imate označeno pod "sastojci" ( samo kliknite i dobiti ćete ispis sastojaka i pripremu ). Kelju odvojite listove, te ih dobro operite. Narežite ga na sitnije kocke, te ga stavite blanširati u slanu i kipuću vodu. Ocijedite ga te ostavite sa strane da se ohladi. Pilećim prsima odvojite kosti i suvišnu masnoću te ih narežite na kocke. Također ih blanširajte u kipućoj vodi, ocijedite i ostavite sa strane. Češnjak nasjeckajte na sitne kocke, mrkvu također. Mrkvu blanširajte u kipućoj vodi sve dok se ne skuha. Kuhanom kelju dodajte skuhana pileća prsa, mrkvu i češnjak. Podlijete sa malo ulja, dodajte usitnjeni češnjak te dobro promiješajte.
Pileće jetrice odvojite od srca, masnoća i žilica. Crveni luk nasjeckajte na sitnije kocke, te ga stavite pirjati na ulje sve dok ne postane staklast. Jetrice narežite na sitnije komade, te dodajte na pirjani crveni luk, te ih pirjajte sve dok luk i jetrica u potpunosti ne omekšaju. Pred sam kraj malo posolite i ostavite sa strane da se se ohladi.
Pomoću modlica za kolače stavite prvo namaz od graha, zatim kašicu od krumpira i na samom kraju jetricu. Pažljivo uklonite modlicu i dobiti ćete oblik kako izgleda na fotografijama. Salatu od kelja i piletine stavite sa strane.
Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.