Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 29. travnja 2012.

Pileći paprikašMeni jedan od dražih. Ne volim kuhanu piletinu sa kombinacijama, ali pileća prsa mogu doći u obzir. Još jedna dobra stvar vezana za njega, a ta da u njega ne stavljam nikakve zaprške bilo da se radilo o suhim, prženim ili sličnima. Jednostavno dio krumpira zgnječim, a ostatak ostavim u komadu. Samo par namirnica i možete dobiti izuzetno ukusan paprikaš.


Sastojci :

1 kg pilećih prsa
3 srednje glavice crvenog luka
600 g krumpira
2 svježe srednje mrkve
sol
bijeli mljeveni papar
pola jušne žlice mljevene slatke paprike
1 l mesnog ili povrtnog temeljca
2 mala lovorova lista


Postupak:

Crveni luk narežite na sitne kocke, te ga stavite pirjati na malo ulja sve dok ne postane staklast. Krumpir ogulite,te njega i piletinu narežite na manje kocke.Mrkve ogulite te narežite na tanje listiće. Pirjanom crvenom luku dodajte krumpir, podlijete sa pola temeljca te ostavite da se kuha oko 20-tak minuta, a zatim dodajte lovorov list i sve navedene začine. Kad ispari voda dodajte pileća prsa i ostavite da se pirja dok voda ne ispari.Mrkvu skuhajte do pola ( al dente ) u posebnoj posudi. Kuhani krumpir pomoću drobilice izgnječite polovicu krumpira, te ostavite da zakuha, a zatim dodajte polukuhanu mrkvu.Ostavite da dobro ukuha sve dok mrkva ne bude skuhana i začinite po ukusu. Po želji možete napraviti i žličnjake od brašna te ih dodati ovom paprikašu. Poslužite uz sezonsku salatu.


 

Bon Appétit 

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.