Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 14. travnja 2012.

Piletina u lovačkom umaku, riža iz woka,salata od špinata













Sastojci za lovačku piletinu:

1 kg pilećih prsa
100 g slanine
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 čajna žlica senfa
500 g svježih šampinjona
sol, papar, Vegeta

Sastojci za rižu iz woka :

400 g riže
1 srednja glavica crvenog luka
300 g svježeg ili smrznutog graška
150 g kukuruza šećerca
2 l mesnog ili povrtnog temeljca
50 g maslaca

Sastojci za salatu od špinata :

300 g svježeg špinata
1 svježi mladi luk

Za dresing :

1 jušna žlica senfa
sok jednog limuna
1 jušna žlica bučinog ili maslinovog ulja
sol, papar 


Postupak:

Piletinu i slaninu izrežite na sitnije kocke. Na malo ulja zažutite slaninu, te joj dodajte sitno sjeckani crveni luk i ostavite da se pirja sve dok luk ne postane staklast.


 Dodajte piletinu narezanu na sitne kocke, te je pirjajte sve dok ne kalira ( pusti vodu i pobijeli ).


 Dodajte šampinjone narezane na tanke listiće, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu.
Podlijte sa vodom, te začinite i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta. Pred sam kraj dodajte kiselo vrhnje i senf, te dobro promiješajte i ostavite da prokuha i da se umak dovoljno reducira.





Za rižu iz woka : Sitno nasjeckajte crveni luk,posolite ga, te ga na malo ulja dobro ispirjajte. Dodajte grašak, te pržite sve dok ne pusti vodu.




Na pirjani grašak dodajte rižu, te ju pržite sve dok ne počne "škripati". Podlijevajte ju povremeno sa vrućim temeljcem i kuhajte na laganoj vatri. Začinite, te pred sam kraj kuhanja dodajte kukuruz šećerac i maslac. 



Za salatu od špinata : 


U zdjelici pomiješajte ulje, senf, sol, papar, limunov sok. Mladi luk narežite na sitne kolutiće, a špinat na polovice. Prelijte dresingom, te lagano izmiješajte, te obilato posipajte sa mladim lukom.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.