Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 1. travnja 2012.

Pljeskavice u umaku od vrhnja

Ukoliko ste kratki sa vremenom onda će ove pljeskavice u vrhnju biti savršene za Vas, a vjerujte da i sam okus njih Vas neće razočarati.
Pljeskavice možete raditi po ovom receptu:
začini za mljeveno
( s tim da ne stavljajte mljevenu papriku u meso, izostavite je) .

Sastojci za umak:

500 ml vrhnja za kuhanje
2 kisela vrhnja
1 jušna žlica mljevene paprike
sol

Postupak:

Pljeskavice ispecite na uobičajeni način, a na preostalu masnoću od sotiranih pljeskavice dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Dobro razradite sa pjenjačom te im dodajte mljevenu slatku papriku i soli po ukusu. Ukoliko želite gušći umak, uvijek možete dodati brašno razmućeno s vodom.
Uz to poslužite pommes frites ili neki drugi prilog Vama po želji.


Bon Appétit



Nadopuna : 30.08. 2012.g



Dvije novije fotografije. Princip izrade je isti. Na preostalu masnoću od sotiranih pljeskavica dodao sam kiselo vrhnje pomiješano s mlijekom i malo vode, te ostavio da se dobro izreducira. Ovog puta prilog je bila kašica od krumpira, a Vi možete poslužiti bili koji drugi prilog za koji smatrate da će najbolje odgovarati uz ovo mesno jelo. 




Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.