Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 21. travnja 2012.

Popečci od tikva i graška

 




Brzinski popečci koje možete raditi od bilo kojeg povrća. Kombinirajte tikve i tikvice sa svim drugim vrstama povrća te ih poslužite kao samostalno toplo predjelo ili kao prilog glavnom jelu.








Sastojci :

700 g tikva ili tikvica
100 g smrznutog graška
3 jaja
350 g brašna
mlijeko i voda po potrebi
1 čajna žlica praška za pecivo
sol
ulje za prženje

Postupak:

Tikve naribajte na krupnom ribežu, posolite ih i ostavite na kuhinjskoj krpi ili ubrusu kako biste odstranili suvišnu tekućinu iz njih, ali i gorčinu. Od brašna jaja,mlijeka, vode i praška za pecivo umutite smjesu gušću od smjese za palačinke. Naribane i posoljene tikve dobro ižmikajte, ocijedite od vode, te dodajte u tekuću smjesu. Grašak skuhajte u posebnoj posudi , te ga dodajte u tekuće tijesto sa naribanim tikvama. Zagrijte ulje, te pomoću kuhinjske grabilice sipajte u tavu praveći popečke od njih. Pržite ih sa obje strane sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.