Translate

Proljetne roladice

by - travnja 16, 2012

Dok sam radio ove proljetne roladice nažalost imao sam majstore u stanu i nisam uspio fotografirati detljan postupak izrade, no biti će još prilika nadam se. Vrlo su ukusne i jednostavne su za pripremu.Značajno je to da kupus i mrkva trebaju biti al dente ( što znači na pola termički obrađeno) jer Kinezi i Japanci prakticiraju gotovo sva jela pripremljena na taj način, a i ukusnije je i zdravije . Uz njih uvijek poslužujem umak od rajčice ili slatko-kiseli umak.

Sastojci :

1 pakovanje kora za savijaču
500 g svježeg kupusa
500 g mljevenog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
200 g svježe mrkve
sol
papar

Sastojci za slatko kiseli umak:

1 srednja glavica crvenog luka
pola zelene svježe paprike
pola crvene svježe paprike
3 dl pasirane rajčice
1 režanja češnja češnjaka
1 jušna žlica šećera
1 jušna žlica meda
1 jušna žlica alkoholnog ili vinskog, po mogućnosti,
octa
sol, papar
voda po potrebi


Postupak:

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i začinite po ukusu te ostavite sa strane da se ohladi.Mrkvu izrežite na žijen ( štapiće jednake veličine ) ili ju naribajte na krupnom ribežu- U drugoj posudi na malo ulja pirjajte mrkvu, te ju povremeno podlijevajte sa vodom, dodajte naribani svježi kupus, posolite i pirjajte dalje bez dodavanja vode. Gotovo pirjano mljeveno meso pomiješajte sa kupusom i mrkvom, te ostavite sa strane. Na svaku koru od savijača stavljajte nadjev, te ih rolajte u male rolice ( kako je prikazano na fotografijama ). Stavljajte duple listove kora kako nadjev ne bi iscurio i probio tijesto. Pleh premažite sa vrlo malo ulja, te poslažite gotove roladice. Stavite ih peći na 180 C oko 40 tak minuta i povremeno ih pomoću kuhinjskog kista premazujte sa vodom.
Za slatko-kiseli umak na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckanu crvenu i zelenu papriku,sitno sjeckani češnjak, te ostavite da se pirja oko 10-tak minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i med, te ostavite da se umak reducira. Po potrebi podlijevajte sa malo vode, a pred sam kraj dodajte ocat. Ukoliko želite ovaj umak možete i propasirati, te ga ponovno zakuhati i po želji zgusnuti sa gustinom.



Bon Appétit


You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja