Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Proljetne roladice

Dok sam radio ove proljetne roladice nažalost imao sam majstore u stanu i nisam uspio fotografirati detljan postupak izrade, no biti će još prilika nadam se. Vrlo su ukusne i jednostavne su za pripremu.Značajno je to da kupus i mrkva trebaju biti al dente ( što znači na pola termički obrađeno) jer Kinezi i Japanci prakticiraju gotovo sva jela pripremljena na taj način, a i ukusnije je i zdravije . Uz njih uvijek poslužujem umak od rajčice ili slatko-kiseli umak.

Sastojci :

1 pakovanje kora za savijaču
500 g svježeg kupusa
500 g mljevenog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
200 g svježe mrkve
sol
papar

Sastojci za slatko kiseli umak:

1 srednja glavica crvenog luka
pola zelene svježe paprike
pola crvene svježe paprike
3 dl pasirane rajčice
1 režanja češnja češnjaka
1 jušna žlica šećera
1 jušna žlica meda
1 jušna žlica alkoholnog ili vinskog, po mogućnosti,
octa
sol, papar
voda po potrebi


Postupak:

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i začinite po ukusu te ostavite sa strane da se ohladi.Mrkvu izrežite na žijen ( štapiće jednake veličine ) ili ju naribajte na krupnom ribežu- U drugoj posudi na malo ulja pirjajte mrkvu, te ju povremeno podlijevajte sa vodom, dodajte naribani svježi kupus, posolite i pirjajte dalje bez dodavanja vode. Gotovo pirjano mljeveno meso pomiješajte sa kupusom i mrkvom, te ostavite sa strane. Na svaku koru od savijača stavljajte nadjev, te ih rolajte u male rolice ( kako je prikazano na fotografijama ). Stavljajte duple listove kora kako nadjev ne bi iscurio i probio tijesto. Pleh premažite sa vrlo malo ulja, te poslažite gotove roladice. Stavite ih peći na 180 C oko 40 tak minuta i povremeno ih pomoću kuhinjskog kista premazujte sa vodom.
Za slatko-kiseli umak na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte sitno sjeckanu crvenu i zelenu papriku,sitno sjeckani češnjak, te ostavite da se pirja oko 10-tak minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, šećer i med, te ostavite da se umak reducira. Po potrebi podlijevajte sa malo vode, a pred sam kraj dodajte ocat. Ukoliko želite ovaj umak možete i propasirati, te ga ponovno zakuhati i po želji zgusnuti sa gustinom.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.