Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

četvrtak, 19. travnja 2012.

Proljetni složenac

Nisam htio praviti klasično varivo od povrća, već sam ga malo preoblikovao kao "sušu" verziju. Od povrća sam koristio što sam koristio, no uvijek možete dodati još bilo koje druge vrste mahunarka ili cvjetastog povrća. Jedina stvar kod ovog jela da će Vam dosta oduzeti vremana ukoliko radite sa svježim povrćem jer ipak treba to sve nasjeckati i pripremiti, no ukoliko se odlučite na onu povrće iz "dubokog"- smrznuto gotovo povrće ubrzati ćete si proces kuhanja, što je naravno i logično. Druga stvar ovog jela je da se treba najviše kuhati skoro pa 2 sata i to na najslabijoj vatri uz povremeno treskanje ( ne miješanje ) posude u kojoj se ovo jelo kuha.Normativ ovog jela je malo veći, no ukoliko imate manji broj ukućana možete ga slobodno smanjiti na manji normativ.  A na kraju to sve izgleda ovako :


Sastojci :

800 g očišćenog i oguljenog krumpira
650 g mješavine smrznutog povrća ( grašak, mrkva, krumpir )
2 mesna nareska ( svinjetina ili puretina )
300 g riže
5- 6 srednjih glavica crvenog luka
1 puna jušna žlica mljevene slatke paprike
3 - 4 lovorova lista
sol, papar

..................................................
 
Postupak :

Sve pripremite kako Vam je prikazano na fotografijama. Rižu stavite u vodu koja je prokuhala, te je kuhate 5 minuta. Ocijedite je i ostavite sa strane. U drugoj posudi na malo ulja propirjajte crveni luk,posolite ga i pirjajte sve dok ne postane staklast.

 Na ispirjani crveni luk dodajte povrće, te ga pirjajte oko 10 minuta. Podlijte sa vodom i dodajte sve preostale začine, te ostavite da prokuha.Krumpir poslažite u posudu, dodajte blanširanu rižu, narezani mesni narezak, rižu i završite sa krumpirom. Ostavite da se kuha na jako tihoj i slaboj vatri. Po potrebi dodavajte malo vode kako ne bi zagorjelo. Kuhajte poklopljeno, a posudu samo tresite, ne miješajte ništa tokom kuhanja.Na dnu posude Vam treba ostati malo i tekućine od kuhanja kako jelo ne bi bilo presuho.


                                            Poslužite dok je još toplo uz sezonsku salatu .
Ovako bi varivo izgledalo samo bez riže :


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.