Translate

Proljetni složenac

by - travnja 19, 2012

Nisam htio praviti klasično varivo od povrća, već sam ga malo preoblikovao kao "sušu" verziju. Od povrća sam koristio što sam koristio, no uvijek možete dodati još bilo koje druge vrste mahunarka ili cvjetastog povrća. Jedina stvar kod ovog jela da će Vam dosta oduzeti vremana ukoliko radite sa svježim povrćem jer ipak treba to sve nasjeckati i pripremiti, no ukoliko se odlučite na onu povrće iz "dubokog"- smrznuto gotovo povrće ubrzati ćete si proces kuhanja, što je naravno i logično. Druga stvar ovog jela je da se treba najviše kuhati skoro pa 2 sata i to na najslabijoj vatri uz povremeno treskanje ( ne miješanje ) posude u kojoj se ovo jelo kuha.Normativ ovog jela je malo veći, no ukoliko imate manji broj ukućana možete ga slobodno smanjiti na manji normativ.  A na kraju to sve izgleda ovako :


Sastojci :

800 g očišćenog i oguljenog krumpira
650 g mješavine smrznutog povrća ( grašak, mrkva, krumpir )
2 mesna nareska ( svinjetina ili puretina )
300 g riže
5- 6 srednjih glavica crvenog luka
1 puna jušna žlica mljevene slatke paprike
3 - 4 lovorova lista
sol, papar

..................................................

Postupak :

Sve pripremite kako Vam je prikazano na fotografijama. Rižu stavite u vodu koja je prokuhala, te je kuhate 5 minuta. Ocijedite je i ostavite sa strane. U drugoj posudi na malo ulja propirjajte crveni luk,posolite ga i pirjajte sve dok ne postane staklast.





 Na ispirjani crveni luk dodajte povrće, te ga pirjajte oko 10 minuta. Podlijte sa vodom i dodajte sve preostale začine, te ostavite da prokuha.



Krumpir poslažite u posudu, dodajte blanširanu rižu, narezani mesni narezak, rižu i završite sa krumpirom. Ostavite da se kuha na jako tihoj i slaboj vatri. Po potrebi dodavajte malo vode kako ne bi zagorjelo. Kuhajte poklopljeno, a posudu samo tresite, ne miješajte ništa tokom kuhanja.Na dnu posude Vam treba ostati malo i tekućine od kuhanja kako jelo ne bi bilo presuho.






                                            Poslužite dok je još toplo uz sezonsku salatu .




Ovako bi varivo izgledalo samo bez riže :


Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja