Translate

Prženo voće sa karamel umakom

by - travnja 23, 2012



Evo još jedna od ideja koja više spada pod kinesku
kuhinju nego li pod bilo koju našu ili inozemnu. Radi se o voću najčešće i uglavnom o bananama, ananasu i jabukama. Fascinantno je to kako Kinezi vjerojatno nisu čuli za onaj pravi domaći karamel kako sam ga radio po jednom od recepata za muffine, već ga pretežno rade tako da otope šećer - karameliziraju ga i kao takvog preliju po voću.Tako sam i napravio prvi puta kad sam ovo radio i na kraju se to prženo voće preliveno tim karamelom moglo jedino jesti uz pomoć satare, jer i sami znate što se događa sa karamelom kada ga ostavite duže vrijeme da stoji. 


Sastojci :

300 g svježih jabuka
200 g svježih banana
200 g svježeg ili konzerviranog ananasa
sok 1 limuna

Sastojci za paniranje voća :   ( ovaj normativ koristim ukoliko radim sa manjom količinom voća, ukoliko radite sa većom količinom povećajte normativ )


5 jušnih žlica brašna
1 jaje
2 vanilin šećera
1 jušna žlica šećera
mlijeko i mineralna voda po potrebi
brašno za paniranje dodatno

Sastojci za karamel:
Recept radite po ovome

Postupak:

Prvo umutite jaja sa mlijekom i vodom, te dodajte sve druge sastojke i umutite smjesu gušću od palačinki . Jabuke ogulite, te ih narežite na kriške. Banane ogulite, ananas također ukoliko radite sa svježim. Voće prelijte sa limunovim sokom kako ne bi oksidiralo. Voće prvo uvaljajte u brašno zatim u smjesu gušću od palačinki, te pržite u dobokoj masnoći sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Po želji možete poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem ili sladoledom. Pred sam kraj prženo voće prelijte sa karamelom i poslužite.



You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja