Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 23. travnja 2012.

Prženo voće sa karamel umakomEvo još jedna od ideja koja više spada pod kinesku
kuhinju nego li pod bilo koju našu ili inozemnu. Radi se o voću najčešće i uglavnom o bananama, ananasu i jabukama. Fascinantno je to kako Kinezi vjerojatno nisu čuli za onaj pravi domaći karamel kako sam ga radio po jednom od recepata za muffine, već ga pretežno rade tako da otope šećer - karameliziraju ga i kao takvog preliju po voću.Tako sam i napravio prvi puta kad sam ovo radio i na kraju se to prženo voće preliveno tim karamelom moglo jedino jesti uz pomoć satare, jer i sami znate što se događa sa karamelom kada ga ostavite duže vrijeme da stoji. 


Sastojci :

300 g svježih jabuka
200 g svježih banana
200 g svježeg ili konzerviranog ananasa
sok 1 limuna

Sastojci za paniranje voća :   ( ovaj normativ koristim ukoliko radim sa manjom količinom voća, ukoliko radite sa većom količinom povećajte normativ )


5 jušnih žlica brašna
1 jaje
2 vanilin šećera
1 jušna žlica šećera
mlijeko i mineralna voda po potrebi
brašno za paniranje dodatno

Sastojci za karamel:
Recept radite po ovome

Postupak:

Prvo umutite jaja sa mlijekom i vodom, te dodajte sve druge sastojke i umutite smjesu gušću od palačinki . Jabuke ogulite, te ih narežite na kriške. Banane ogulite, ananas također ukoliko radite sa svježim. Voće prelijte sa limunovim sokom kako ne bi oksidiralo. Voće prvo uvaljajte u brašno zatim u smjesu gušću od palačinki, te pržite u dobokoj masnoći sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Po želji možete poslužiti sa slatkim tučenim vrhnjem ili sladoledom. Pred sam kraj prženo voće prelijte sa karamelom i poslužite.Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.