Translate

Punjena puretina sa kroketima od riže

by - travnja 16, 2012

Inače bježim od vrhnja za kuhanje k'o vrag od tamjana, jer ne volim ga upotrebljavati, a uostalom i bezobrazno skup je. U nedostatku inspiracije odlučio sam se za umak u koji ide vrhnje za kuhanje.

Sastojci :

1 kg purećih prsa
200 g šunke za pizzu
300 g sira trapista
500 ml vrhnja za kuhanje


Sastojci za krokete: 

500 g riže
2 srednje glavice crvenog luka
pilećeg ili povrtnog temeljca
2 jaja
100 g parmezana
1 jušna žlica suhog peršina
krušne mrvice po potrebi
sol
ulje za pohanje

Za paniranje :

Brašno, jaja i krušne mrvice

Postupak :

Pureća prsa lagano potucite sa batom za meso, obje strane. Na svaki file prvo stavite po nekoliko listića šunke za pizzu, a zatim sir trapist. ( Šunka se uvijek prva stavlja kako trapist sir tokom pečenja/pohanja ne bi curio van iz mesa ). Krajeve puretine probodite na nekoliko mjesta drvenim čačkalicama. Pureća prsa sotirajte na plitkoj masnoći sve dok ne dobiju zlatno- smeđu boju i sve dok se meso ne karamelizira.


Prsa izvadite van, te na ostatku masnoće dodajte vrhnje za kuhanje, posolite po ukusu, te ostavite da prokuha. Dodajte prsa natrag u umak, te ostavite da se reducira. Ukoliko želite gušći umak uvijek ga možete zgusnuti po želji.
Za krokete od riže na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte rižu i pirjajte je sve dok ne počne "škripati". Temeljac dodavajte po potrebi i kuhajte sve dok se riža ne skuha. U skuhanu rižu dodajte krušne mrvice i začine, te parmezana, a na samom kraju razmućena jaja. Krušnih mrvica dodavajte po potrebi. ( Trebate dobiti smjesu sa kojom ćete moći oblikovati rižu u okruglice, štapiće i sl.). Svaku okruglicu od riže panirajte na bečki način, te pohajte u dubokoj masnoći do zlatno-smeđe boje. Poslužite uz sezonsku salatu.Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja