Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 16. travnja 2012.

Punjena puretina sa kroketima od riže

Inače bježim od vrhnja za kuhanje k'o vrag od tamjana, jer ne volim ga upotrebljavati, a uostalom i bezobrazno skup je. U nedostatku inspiracije odlučio sam se za umak u koji ide vrhnje za kuhanje.

Sastojci :

1 kg purećih prsa
200 g šunke za pizzu
300 g sira trapista
500 ml vrhnja za kuhanje


Sastojci za krokete: 

500 g riže
2 srednje glavice crvenog luka
pilećeg ili povrtnog temeljca
2 jaja
100 g parmezana
1 jušna žlica suhog peršina
krušne mrvice po potrebi
sol
ulje za pohanje

Za paniranje :

Brašno, jaja i krušne mrvice

Postupak :

Pureća prsa lagano potucite sa batom za meso, obje strane. Na svaki file prvo stavite po nekoliko listića šunke za pizzu, a zatim sir trapist. ( Šunka se uvijek prva stavlja kako trapist sir tokom pečenja/pohanja ne bi curio van iz mesa ). Krajeve puretine probodite na nekoliko mjesta drvenim čačkalicama. Pureća prsa sotirajte na plitkoj masnoći sve dok ne dobiju zlatno- smeđu boju i sve dok se meso ne karamelizira.


Prsa izvadite van, te na ostatku masnoće dodajte vrhnje za kuhanje, posolite po ukusu, te ostavite da prokuha. Dodajte prsa natrag u umak, te ostavite da se reducira. Ukoliko želite gušći umak uvijek ga možete zgusnuti po želji.
Za krokete od riže na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte rižu i pirjajte je sve dok ne počne "škripati". Temeljac dodavajte po potrebi i kuhajte sve dok se riža ne skuha. U skuhanu rižu dodajte krušne mrvice i začine, te parmezana, a na samom kraju razmućena jaja. Krušnih mrvica dodavajte po potrebi. ( Trebate dobiti smjesu sa kojom ćete moći oblikovati rižu u okruglice, štapiće i sl.). Svaku okruglicu od riže panirajte na bečki način, te pohajte u dubokoj masnoći do zlatno-smeđe boje. Poslužite uz sezonsku salatu.Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.