Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

nedjelja, 22. travnja 2012.

Punjeno rolovano pile

Ukoliko ste vrlo vješti i imate iskustva sa nožem, ali i sa "vezanjem" piletine mislim da onda neće biti problema istrančirati i iskoštati cijelo pile, jer slijedi ovakav recept. 

Sastojci :
1 cijelo pile ( kupite što je veće moguće )
sol, bijeli papar i Vegeta

Sastojci za punjenje :
5-6 kriški starijeg kruha
1 srednja glavica crvenog luka
300 g pileće jetrice
100 g slanine
1 jaje
mlijeko po potrebi

Dodatni sastojci :
Baby mrkva, brokula, cvjetača, grašak
maslac i ulje po potrebi


Postupak :

Pile za početak prepolovite na pola pazeći da ga ne prerežete do kraja. Pratite pomoću noža svaku kost, te ih odvajajte od mesa, pazeći da ne probijete nožem kožu jer ukoliko probijete postoji mogućnost da tokom pečenja nadjev iscuri van.Morate dobiti ravnu površinu mesa bez ikakvih podebljanja mesa. To ćete najlakše napraviti da gdje vam je ostalo viška mesa odrežete i samo stavite na mjesto gdje ima manje mesa kako biste dobili što ravniju površinu mesa i kako biste što lakše zarolali pile. Iskošteno pile cijelo posolite i popaprite, te ga ostavite sa strane. Za nadjev kruh narežite na sitne kocke ili ga iskidajte rukama. Zagrijte mlijeka po potrebi u malom lončiću te prelijte preko kruha. Na malo ulja propirjajte crveni luk, dodajte sitno sjeckanu pileću jetricu i slaninu, te ostavite da se pirja sve dok ne bude gotovo.Nadjev od jetrice, slanine i luka dodajte u kruh koji ste natopili mlijekom, dodajte jaje i mlijeka po potrebi. Nadjev treba biti malo gušći i ukoliko Vam ostane višak tekućine, nadjev dobro ižmikajte rukama. Gotovi nadjev rasporedite po piletini pazeći da ne prelazi rub.Pile zarolajte te ga povežite kuhinjskim koncem ili špagom kako je prikazano na fotografijama. Ukoliko ne znate kako to izvesti napraviti, zavežite pile kako znate.Gotovo pile stavite u vreću za pečenje i pecite na 180 C oko 1,5 sat. Pred kraj vrećicu izvadite i ostavite u pećnici oko 10-tak minuta.


Sva navedena povrća skuhajte u vodi ili na pari svako pojedinačno. U dubokoj posudi na malo ulja i maslaca stavite povrće  ( svako posebno ), te ga ostavite da se grije u tome. ( Ne smije se pržiti, niti pirjati, tek toliko da pokupi aromu od maslaca i ulje ).  Gotovo i poluohlađeno pile pažljivo odvojite od konca , te ga narežite na kriške i poslužite uz kuhano i zagrijano povrće.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.