Translate

Pureći batkovi sa gljivama sa žara

by - travnja 21, 2012

Jedan brzinski i fini recept.Nemam običaj raditi sa vrhnjem za kuhanje, no u nedostataku inspiracije znam ga ponekad uvrstiti u jela.


Sastojci :

1 kg purećih batkova i nadbatkova
1 l vrhnja za kuhanje
sol, bijeli papar
1 kg šampinjona
gustin za zgušnjavanje

Postupak:

Pureće meso odvojite od žilica i suvišne masnoće, te ih narežite na veće kocke. Na malo ulja sotirajte meso do zlatno-smeđe boje, te ga stavite sa strane. Na ostatak masnoće dodajte vrhnje za kuhanje i začine. Šampinjone operite. Najbolje bi bilo ako posjedujete nekakve tave od AMC-a ili Zeptera jer jedino u njima ćete uspjeti dobiti gljive koje će izgledati kao da su sa žara. Ugrijte tavu sa vrlo malo ulja, te sotirajte gljive sve dok ne dobiju zlatnu boju. Umak zgusnite sa malo gustina pomiješanog sa vodom.



Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja