Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

subota, 21. travnja 2012.

Pureći batkovi sa gljivama sa žara

Jedan brzinski i fini recept.Nemam običaj raditi sa vrhnjem za kuhanje, no u nedostataku inspiracije znam ga ponekad uvrstiti u jela.


Sastojci :

1 kg purećih batkova i nadbatkova
1 l vrhnja za kuhanje
sol, bijeli papar
1 kg šampinjona
gustin za zgušnjavanje

Postupak:

Pureće meso odvojite od žilica i suvišne masnoće, te ih narežite na veće kocke. Na malo ulja sotirajte meso do zlatno-smeđe boje, te ga stavite sa strane. Na ostatak masnoće dodajte vrhnje za kuhanje i začine. Šampinjone operite. Najbolje bi bilo ako posjedujete nekakve tave od AMC-a ili Zeptera jer jedino u njima ćete uspjeti dobiti gljive koje će izgledati kao da su sa žara. Ugrijte tavu sa vrlo malo ulja, te sotirajte gljive sve dok ne dobiju zlatnu boju. Umak zgusnite sa malo gustina pomiješanog sa vodom.Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.