Translate

Ragù alla bolognese s povrćem

by - travnja 19, 2012


Bolognese sa dvije vrste umaka od rajčice.Malo drugačiji, improviziraniji Bolonjez u kombinaciji s povrćem i pikantnom šalšom od rajčica jer jednostavno mi je dosadio klasični, a dodatnog povrća nikada na odmet.

Sastojci:

1 kg mljevenog miješanog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
3 srednje mrkve
200 g svježeg ili smrznutog ili konzerviranog graška 
150 g konzerviranog graha
500 ml pasirane rajčice
500 g špageta..............................................................

Sastojci za pikantnu šalšu od rajčica :

1 kg svježe rajčice ( ili pelata rajčica )
4 srednje glavice crvenog luka
1 jušna žlica mljevenog kima
5-6 zrna crnog papra
3 dl pasirane rajčice
3-4 lovorova lista
sol, šećer kristal


................................................................
Postupak :


Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, malo ga posolite, te kada pusti vodu, dodajte oko 2 dl vode i ostavite da se meso dobro ispirja.
Pikantna šalša od rajčica :


Možete upotrijebiti i pelate rajčica ukoliko ne želite blanširati rajčice. Dno postolja rajčice zarežite u "X", te ih uronite u kipuću vodu i blanširajte oko 5 minuta. Izvadite ih van i ostavite da se ohlade. Ogulite im kožicu i očistite ih od sjemenki. Crveni luk narežite na rezance, te ga pirjajte na ulju sve dok ne uvene. Dodajte blanširane rajčice koje ste narezali na žlijen ( štapiće ), te pirjajte. Dodaje pasiranu rajčicu, sol i šećer po ukusu, papar u zrnu i mljeveni kim, te ostavite da se umak reducira.Kad se šalša u potpunosti ohladi izvadite lovor list i papra u zrnu.
Vraćamo se na pripremu bolognesa. Na ispirjano meso dodajte mrkvu naribanu na krupno ribežu, te ju pirjajte oko 15- tak minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, konzervirani grah i grašak, te ostavite da dobro ukuha.Pikantnu šalšu od rajčica dodajte u Bolognese, pomiješajte, te poslužite uz kuhane špagete i sezonsku salatu.
Umak uvijek možete zgusnuti na klasičan način kako i dosad radite ili ga jednostavno ostaviti da se reducira do željene gustoće.

Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja