Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

ponedjeljak, 23. travnja 2012.

Ravioli s bolognese umakom

 Držite se ovih uputa uvijek kada mijesite tijesto -  na svakih 100 g brašna stavlja se jedno jaje, kada pravite tjesteninu sa nadjevima onda se može dodavati vode, a ukoliko mijesite tijesto za rezance voda se nikad ne dodajte jer tijesto mora biti tvrđe umijesito.Isto tako gledajte kada budete pripremali ovo jelo da napravite raviola toliko koliko ćete ih pojesti jer stajanjem će se slijepiti, osušiti, biti će hladni i bezvezni, ma koliko god ih nakon kuhanja budete nauljili. 

Sastojci za izradu raviola :

250 g glatkog brašna
100 g oštrog brašna
2 cijela jaja + jedan žumanjak
2 jušne žlice ulja
vode po potrebi

Sastojci za punjenje raviola :

500 g svježih šampinjona
2 jaja

Sastojci za bolognese umak :


2 srednje glavice crvenog luka
500 g mljevenog mesa ( mješavina ili samo jedna vrsta )
500 ml pasirane rajčice
sol, mljeveni papar
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
1 jušna žlica šećera kristala
1 čajna žlica mješavine začina : timijan i majčina dušica


Postupak :

Raviole možete napraviti na bilo koji način. Ja sam ih radio pomoću modlica jer mi je bilo brže, a ručno baš i ne možete izvesti ovaj oblik.


Brašna prosijte, te napraviti udubinu u njemu. Da izgleda kao "vulkan". Jaja izmutite u posebnoj posudi, te ih dodajte u udubinu brašna. Dodajte ulje i prstohvat soli. Pomoću viljuške prekrivajte jaja i ulje, te miješajte lagano na viljuškom. Umijesite malo tvrđe tijesto i po potrebi dodavajte vode. Tijesto omotajte prozirnom folijom, te ga ostavite oko pola sata da odstoji. Površinu pobrašnite, te pravite raviole izgleda kakvog želite. Možete jednostavno i okrugle napraviti pomoću modlica, dodati nadjev na tijesto, te preklopiti, a krajeve tijesta premazati sa malo vode kako bi se tijesto zalijepilo i kako nadjev tokom kuhanja ne bi curio van iz tijesta.  Za nadjev na malo ulja pirjajte šampinjone koje ste narezali na tanke listiće. Pred sam kraj dodajte umućena jaja, te povežite ih sa gljivama. ( Jaja ne smijete prepeći već toliko da poveže se sa gljivama. ) Nadjev ohladite, te time punite raviole.






Gotove raviole stavite kuhati u kipuću zasoljenu vodu, te ih kuhajte.

Za bolognese umak na ulju pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso, te ga ostavite pirjati sve dok ne pusti vodu. Dodajte začine i podlijte sa malo vode i opet ga ostavite da se pirja oko 10 do 15 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i sve navedene začine.
Raviole ocijedite te poslužite uz bolognese umak.


Bon Appétit

 

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.