Translate

Restani krumpir s povrćem i pečenom kobasicom

by - travnja 24, 2012

Dosadio mi je klasični restani krumpir pa sam ga odlučio napraviti na malo drugačije način i sa žutim mahunama. Možete upotrijebiti i bilo koje drugo povrće koje volite i na koje ste navikli. Ovo jelo spada pod onu "težu" kategoriju jer je jelo dosta kalorično i jede se tokom zimskih dana kada su nam potrebne masnoće koje bi nas grijale i dale nam pravu energiju, no isto tako ovo jelo se može napraviti i na malo drugačiji način da ne bude kalorično, te umjesto kobasica poslužiti kuhanu piletinu ili sotirana pileća prsa. Ovaj ručak je gotov za manje od pola sata.


Sastojci :

600 g očišćenog i oguljenog krumpira
2 veće glavice crvenog luka
1 režanj češnja češnjaka
450 g smrznutih žutih mahuna
sol, bijeli mljeveni papar
slatka mljevena paprika
1dl bijelog vina

+ gotove roštilj kobasice i kao prilog kiselo vrhnje

...........................................................

Postupak :

Krumpire dobro operite pod mlazom vode, stavite ih u posudu sa vodom, te malo posolite. Stavite ih kuhati. Crveni luk i češnjak sitno nasjeckajte.
Kuhani krumpir ocijediti i ogulite, te ga ostavite da se malo ohladi. Na malo ulja pirjajte crveni luk, dodajte mahune, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu. Podlijte sa vrlo malo vode, te ih kuhajte sve dok ne budu skuhane. Pred kraj dodajte mljevenu slatku papriku i navedene začine. ( Mahune moraju biti više pržene nego li kuhane pa na to obratite pozornost.) U posebnoj tavi zagrijte malo ulja.Na vruće ulje dodajte roštilj kobasice, te ih sotirajte sa svih boja sve dok se meso ne karamelizira i dobije zlatno-smeđu boju. Pred kraj ih podlijete sa vinom i ostavite da vino ispari. Ohlađeni kuhani krumpir izrežite na kocke te ga dodajte u prepržene mahune i dobro izmiješajte. Poslužite uz kiselo vrhnje.








Bon Appétit


You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja