Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 24. travnja 2012.

Restani krumpir s povrćem i pečenom kobasicom

Dosadio mi je klasični restani krumpir pa sam ga odlučio napraviti na malo drugačije način i sa žutim mahunama. Možete upotrijebiti i bilo koje drugo povrće koje volite i na koje ste navikli. Ovo jelo spada pod onu "težu" kategoriju jer je jelo dosta kalorično i jede se tokom zimskih dana kada su nam potrebne masnoće koje bi nas grijale i dale nam pravu energiju, no isto tako ovo jelo se može napraviti i na malo drugačiji način da ne bude kalorično, te umjesto kobasica poslužiti kuhanu piletinu ili sotirana pileća prsa. Ovaj ručak je gotov za manje od pola sata.


Sastojci :

600 g očišćenog i oguljenog krumpira
2 veće glavice crvenog luka
1 režanj češnja češnjaka
450 g smrznutih žutih mahuna
sol, bijeli mljeveni papar
slatka mljevena paprika
1dl bijelog vina

+ gotove roštilj kobasice i kao prilog kiselo vrhnje

...........................................................

Postupak :

Krumpire dobro operite pod mlazom vode, stavite ih u posudu sa vodom, te malo posolite. Stavite ih kuhati. Crveni luk i češnjak sitno nasjeckajte.
Kuhani krumpir ocijediti i ogulite, te ga ostavite da se malo ohladi. Na malo ulja pirjajte crveni luk, dodajte mahune, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu. Podlijte sa vrlo malo vode, te ih kuhajte sve dok ne budu skuhane. Pred kraj dodajte mljevenu slatku papriku i navedene začine. ( Mahune moraju biti više pržene nego li kuhane pa na to obratite pozornost.) U posebnoj tavi zagrijte malo ulja.Na vruće ulje dodajte roštilj kobasice, te ih sotirajte sa svih boja sve dok se meso ne karamelizira i dobije zlatno-smeđu boju. Pred kraj ih podlijete sa vinom i ostavite da vino ispari. Ohlađeni kuhani krumpir izrežite na kocke te ga dodajte u prepržene mahune i dobro izmiješajte. Poslužite uz kiselo vrhnje.








Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.