Translate

Škarpina s krumpirima

by - travnja 24, 2012

Evo još jednog ribljeg jela, ovoga puta je škarpina u pitanju. 
Nisam baš veliki ljubitelj ribe,uglavnom preferiram škarpinu, oslića i one iz konzerve i to je to.Škarpina je poznata po svojim otrovnim leđnima bodljama ali i škrgama koje se uništavaju pri velikim temperaturama - pasterizaciji i sterilizaciji. Možete ju pripremati na brudet, kuhanu ili u kombinaciji sa povrćem i pečenim krumpirima.

Sastojci :

3 - 4 komada svježe škarpine bez glave
800 g krumpira
2 veće svježe mrkve
3 svježe rajčice
2 dl maslinovog ulja + 1 dl suncokretovog ulja
2- 3 lovorova list
voda ili riblji temeljac po potrebi
sol
................................
Postupak :

Škarpini izvadite utrobu i očistite od ljusaka. Krumpire ogulite, narežite ih na kriške, te ostavite da puste suvišnu škrob. Mrkvu naribajte, a rajčice narežite na srednje kocke. Škarpinu posolite. U tepsiji u kojoj ćete peći nauljite sa suncokretovim uljem, dodajte krumpire. Škarpinu ugurajte na dno među krumpire, te na to sve dodajte naribanu mrkvu, rajčicu i lovor list. Prelijte sa maslinovim uljem i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30 minuta. Skinite foliju i ostavite da se riba i krumpir dobro zapeče - gratinira, a po potrebi dodavajte malo vode ili ribljeg temeljca.Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2018. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2018. Moderna Kuhinja