Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 24. travnja 2012.

Škarpina s krumpirima

Evo još jednog ribljeg jela, ovoga puta je škarpina u pitanju. 
Nisam baš veliki ljubitelj ribe,uglavnom preferiram škarpinu, oslića i one iz konzerve i to je to.Škarpina je poznata po svojim otrovnim leđnima bodljama ali i škrgama koje se uništavaju pri velikim temperaturama - pasterizaciji i sterilizaciji. Možete ju pripremati na brudet, kuhanu ili u kombinaciji sa povrćem i pečenim krumpirima.

Sastojci :

3 - 4 komada svježe škarpine bez glave
800 g krumpira
2 veće svježe mrkve
3 svježe rajčice
2 dl maslinovog ulja + 1 dl suncokretovog ulja
2- 3 lovorova list
voda ili riblji temeljac po potrebi
sol
................................
Postupak :

Škarpini izvadite utrobu i očistite od ljusaka. Krumpire ogulite, narežite ih na kriške, te ostavite da puste suvišnu škrob. Mrkvu naribajte, a rajčice narežite na srednje kocke. Škarpinu posolite. U tepsiji u kojoj ćete peći nauljite sa suncokretovim uljem, dodajte krumpire. Škarpinu ugurajte na dno među krumpire, te na to sve dodajte naribanu mrkvu, rajčicu i lovor list. Prelijte sa maslinovim uljem i prekrijte aluminijskom folijom. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30 minuta. Skinite foliju i ostavite da se riba i krumpir dobro zapeče - gratinira, a po potrebi dodavajte malo vode ili ribljeg temeljca.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.