Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

petak, 20. travnja 2012.

Slatki kupus ( čušpajz ) sa Štefani pečenjem

Stara i domaća kuhinja!


Sastojci :

1 kg svježeg kupus
2 srednje glavice crvenog luka
3 veće mrkve
300 g očišćenog i oguljenog krumpira
1 l pasirane rajčice
2 lista lovora
sol, papar
šećer kristal po ukusu
vode po potrebi

Sastojci za Štefani pečenje:

1 kg mljevenog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
3 jaja + 1 jaje za nadjev
2 dl krušnih mrvica
sol, papar
tople vode po potrebi


Postupak :

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Kupus narežite na tanke rezance ili pomoću kuhinjske "violine" ribeža. Mrkvu i krumpir ogulite i narežite na kocke. Prvo dodajte naribani kupus, te ga vrlo malo propirjajte, zatim dodajte mrkvu i krumpir i ostavite da se pirja sve dok povrće u potpunosti ne uvene.





U mljeveno meso dodajte krušne mrvice,sitno sjeckani crveni luk, jaje i sve navedene začine, te tople vode po potrebi. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane da odstoji najviše 10 -tak minuta. Pirjanom kupusu i povrću dodajte vodu i kuhajte sve dok se ne skuha.



Skuhajte jaja na uobičajeni način. Mljeveno meso raširite po plehu u kojemu ćete ga peći, poslažite tvrdo kuhana jaja, te ih zatvorite i prekrijte sa mesom.
Stavite peći na 180C oko 45 minuta, povremeno podlijevajući sa vodom .










Pred kraj kuhanja kupusa i povrća dodajte pasiranu rajčicu, sve navedene začine i ostavite da se kuha još oko 10-tak minuta, te dodajte šećera po ukusu. Ukoliko želite možete zgusnuti čušpajz sa zapraškom.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.