Translate

Slatki kupus ( čušpajz ) sa Štefani pečenjem

by - travnja 20, 2012

Stara i domaća kuhinja!


Sastojci :

1 kg svježeg kupus
2 srednje glavice crvenog luka
3 veće mrkve
300 g očišćenog i oguljenog krumpira
1 l pasirane rajčice
2 lista lovora
sol, papar
šećer kristal po ukusu
vode po potrebi

Sastojci za Štefani pečenje:

1 kg mljevenog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
3 jaja + 1 jaje za nadjev
2 dl krušnih mrvica
sol, papar
tople vode po potrebi


Postupak :

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Kupus narežite na tanke rezance ili pomoću kuhinjske "violine" ribeža. Mrkvu i krumpir ogulite i narežite na kocke. Prvo dodajte naribani kupus, te ga vrlo malo propirjajte, zatim dodajte mrkvu i krumpir i ostavite da se pirja sve dok povrće u potpunosti ne uvene.





U mljeveno meso dodajte krušne mrvice,sitno sjeckani crveni luk, jaje i sve navedene začine, te tople vode po potrebi. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane da odstoji najviše 10 -tak minuta. Pirjanom kupusu i povrću dodajte vodu i kuhajte sve dok se ne skuha.



Skuhajte jaja na uobičajeni način. Mljeveno meso raširite po plehu u kojemu ćete ga peći, poslažite tvrdo kuhana jaja, te ih zatvorite i prekrijte sa mesom.
Stavite peći na 180C oko 45 minuta, povremeno podlijevajući sa vodom .










Pred kraj kuhanja kupusa i povrća dodajte pasiranu rajčicu, sve navedene začine i ostavite da se kuha još oko 10-tak minuta, te dodajte šećera po ukusu. Ukoliko želite možete zgusnuti čušpajz sa zapraškom.




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja