Translate

Smotano pile sa krumpirima u "snijegu"

by - travnja 23, 2012



Da ne bude klasičan naziv ovog jela odlučio sam ga malo promijeniti. Smotano je nazvano jer se pileća prsa rolaju i pune, a krumpiri u snijegu jer tako izgleda prije pečenja. Ovo jelo iziskuje dosta Vašeg vremena, no na kraju ćete vidjeti da se sav uložen trud isplatio.





Sastojci za smotano pile :

2 komada većih pilećih prsa
1 kiselo vrhnje
350 g šunke za pizzu
250 g sira trapista

Sastojci za paniranje :

jaja, brašno i krušne mrvice ( po potrebi )


Sastojci za krumpir u snijegu :

1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
3 kisela vrhnja
3 dl mlijeka
2 jušne žlice sušenog vlasca
150 g sira trapista
sol


Postupak:

Pileća prsa odvojite od kostiju. Trebate dobiti sveukupno četiri komada pilećih prsa. Svako od njih posebno razrežite da dobijete šnicle. Svaki file koji ste izrezali prekrijte prozirnom folijom kako meso se ne bi raspalo i kako ne biste napravili dodatni nered u kuhinji, a i samim time imali više suđa za pranje. Opnu na prsima lagano zarežite na par mjesta kako biste što lakše izlupali prsa.

Na izlupana prsa dodajte kiselo vrhnje, te ga razmažite po mesu. Dodajte šunku za pizzu, zatim sir. Piletinu zarolajte i omotajte prozirnom folijom i stavite kuhati u kipuću vodu i kuhajte sve dok prsa ne dobiju bijelu boju ( sve dok meso ne kalira ).



Krumpire ogulite te ih narežite na tanke ploške. Posolite ga i ostavite da odstoji kako bi krumpir pustio nepotrebnu škrob i kako bi se što bolje zapekao. Stavite ga u tepsiju,dodajte malo ulja, prekrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C oko 30 minuta.


U međuvremenu napravite preljev za krumpire. Kiselo vrhnje dobro razradite sa mlijekom, dodajte vlasac i malo soli, te dobro izmiješajte, a pred kraj dodajte sir trapist . Krumpire izvadite iz pećnice, te ga prelijte sa tim nadjevom. Vratite ga u pećnicu i gratinirajte sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju.





Kuhana pileća prsa izvadite van iz vode, te ih ostavite da se malo ohlade. Odvojite ih od folije, te ih panirajte na klasičan bečki način.  Pržite ih na plitkoj masnoći stalno okretajući meso sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Meso malo ohladite, a zatim ga narežite na kolutiće , te poslužite uz krumpire i salatu po izboru .




Bon Appétit

You May Also Like

0 comments

If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

Facebook

Instagram

Pinterest

Oni koji me redovite prate ;)

Very Good Recipes
Find my recipes on
Very Good Recipes

Copyright @ 2017. All right reserved by Moderna Kuhinja 2012.-2017. Moderna Kuhinja