Pretraži ovaj blog

Dobrodošlica

Dobro došli na mjesto gdje se okupljaju najveći gurmani. Nismo jedini, ali smo najbolji. ;)

utorak, 17. travnja 2012.

Svinjetina u slatko-kiselom umaku sa prilozima

Ukoliko volite slatko-slane i općenito neobične kombinacije onda su ovo jela za Vas! Ukoliko imate pravi "Wok" pazite da bude jako vruć prije stavljanja namirnica u njega, a prije svega kada ga zagrijete premažite unutrašnjost wok-a sa uljem, te dodajte ulje, a zatim namirnice u njega. U ovim navedenim jelima sam upotrebljavao samo soja sos bez imalo kuhinjske soli. Soja sos je zamjena za sol, ali i obogaćuje same okuse jela tzv. organoleptička svojstva.

Sastojci :

800 svinjetine ( but )
2 srednje glavice crvenog luka
1 svježa crvena paprika
1 svježa zelena paprika
500 ml pasirane rajčice
3-4 jušne žlice pasirane rajčice
2 jušne žlice šećera kristala
4 jušne žlica soja sosa
sol, papar

Sastojci za rižu sa jajima:

500 g riže
3 jajeta
2 jušne žlice soja sosa
ulje za prženje

Sastojci za pirjani kupus:

300 g svježeg kupusa
1 dl ulja od kikirikija ( ili običnog )
3-4 jušne žlice soja sosa


Postupak:

Svinjetinu očistite od suvišne masnoće i narežite na žlijen. Prepržite je u woku na visokoj temperaturi.Papriku narežite također na žlijen, te ju dodajte na preostalu masnoću na kojoj ste pržili meso.Dodajte sitno sjeckani crveni luk i ostavite da se pirja oko 5 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu i sve navedene začine i ostavite da ukuha, te dodajte soja sos. Pred sam kraj ukoliko volite gušće umake možete dodati gustin pomiješan sa malo vode. Rižu skuhajte na uobičajeni način, ocijedite je i ostavite da se ohladi. Jaja popaprite i dodajte soja sos, te ih dobro umutite. U woku dobro zagrijte ulje, te dodajte jaja - napravite kajgana. Kad se kajgana ohlade izrežite ih na što sitnije komade, te pomiješajte sa rižom.
Kupus sitno naribajte, te ga sotirajte na masnoći sve dok ne pusti svu vodu iz sebe. Dodajte soja sosa i ostavite da se pirja oko 5-6 minuta uz stalno miješanje.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Cijenim i slušam svačije mišljenje. Osjećajte se slobodnim i ostavite komentar ; ne brinite ne grizem! ;) Isto tako ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi recepata, kuharstva općenito, slobodno mi se obratite preko bloga, FB grupe ili e-mail adrese.

I appreciate and listening opinion of each person. Please feel free and leave a comment, do not worry I do not bite! ;) Also, if you have any questions about recipes, culinary generally free to contact me through the blog, FB group or email address.